Manglerud
MAN

MS EN HARD NØTT Å KNEKKE

"Brødrene" fra Manglerud hadde på ingen måte tenkt å gi noe ved dørene, og ble en hard nøtt å knekke for gutta i kveld. Men godt hjulpet av blant annet tre spillere som åpnet målkontoen kunne Janna og Vidar puste lettet ut til slutt.

For det var gjestene som kom best ut av startblokkene, og kunne gå i garderoben i den første pausen med en 2-0 ledelse. Våre gutter så ikke ut til å være helt "på", og ga ikke så mye hjelp til Henrik Fayen-Vestavik som fikk muligheten som sisteskanse for tredje gang denne sesongen. MS vant skuddstatistikken 12-8 de første 20 minuttene, men heldigvis skulle gutta rette opp mye i løpet av de neste 40.

POWER PLAY MÅL

I løpet av sluttminuttene av første periode pådro gjestene fra Manglerud seg flere utvisninger, og vi kunne starte midt-perioden med to mann mer. Dette utnyttet gutta godt, og Viktor Granholm var den som til slutt fant veien forbi Lars Haugen i MS-buret. Det tok imidlertid gjestene bare snaue åtte minutter igjen å ta en to måls ledelse, etter at innlånte Drew O´Connor kunne sette inn sitt første Fjordkraft-liga mål.

Men midt-perioden var det våre som kom best ut av, og 38 sekunder før periodeslutt var det en av våre backer som skulle åpne sin målkonto. Max Krogdahl scoret ett mål i 2018/19-sesongen, ett i 2019/20, og det skulle derfor bare mangle om han ikke skulle score ett i 2020/21-sesongen også! Det kom allerede i kveld, og det etter assist fra to av våre beste poengplukkere, Hampus Gustafsson og Bobby Thomas MacIntyre!

Dermed hadde gutta skaffet seg kontakt med MS, og kunne gå til andre pause på stillingen 2-3. Det skulle ikke gå mange minuttene av siste periode før utligningen kom, og igjen var det en av våre unge backer som skulle stå for scoringen. Sondre Bolling Vaaler setter inn 3-3 målet, og gir mye av honnøren for målet til unge Fredrik Bjørndal.

"Hadde litt flaks der", smiler Sondre etter kampslutt. "Det var Bjørndal som gjorde en god jobb med å skjerme foran keeper, og da var det lett for meg å skyte pucken der hvor keepern ikke er. Det er ikke vanlig at jeg scorer, og skjer vel bare en gang i året."

Assistene var det Mats Josten Frøshaug og Patrick Bovim som sto for, og dermed kunne Frøshaug notere seg for sin andre assist for kvelden.

En annen poengplukker, Bobby MacIntyre, gjorde alt på egenhånd da han plukket opp pucken i midtsonen, og satte inn målet som ga oss ledelsen for første gang i kampen, hans femte scoring for sesongen. Og da Magnus Geheb endelig kunne score sitt første i Fjordkraft-ligaen 2020/21 trodde nok de fleste at alle poengene skulle bli igjen i Asker. Målet kom etter solid forarbeid av evigunge kaptein Anders Bastiansen.

MS-gutta ga seg imidlertid ikke, og reduserte til 5-4 da det gjensto 1.46 av kampen. Det ble imidlertid ikke flere mål, og alle Frisk supporterne som hadde benket seg foran skjermene og så kampen på TV2 Sumo kunne pustet lettet ut. Nøtteknekkeren var funnet, og MS-nøtta ble knekt!

TRIVES VELDIG GODT

En som var veldig godt fornøyd etter kampslutt var nevnte Sondre Bolling Vaaler. Etter noe som så ut som en kraftig vridning av venstre kne i kampen mot Vålerengen på Jordal, var det mange som fryktet at den lovende backen skulle være ute i lang tid. Men heldigvis var det ikke så alvorlig som det så ut som.

"Nei, det var veldig vondt der og da, men føltes ganske greit ut dagen etter. Så da var det bare å kjøre på", smiler en fornøyd Vaaler. Egentlig skulle han vært i USA og spilt college hockey, men angrer han på at han ikke er der?

"Nei, jeg gjør ikke det akkurat nå. Jeg trives veldig bra, og får mye spilletid."

Det vil bli vanskelig å slå Frisk i år?

"Ja, det tror jeg. Vi jobber hardt, og selv om pucken ikke vipper vår vei så vinner vi likevel."

Og vi vil se mer av deg i løpet av sesongen?

"Håper jo det - og at jeg setter et par pinner også." Sier en smilende og optimistisk Bolling Vaaler, som vi absolutt tror vi kommer å se mer til i løpet av årene som kommer!

1 - 09:54 0-1 25 R. Mathisen - Assist: 49 M. Trygg , 19 P. Finstad

Neste kamp er borteoppgjøret mot Grüner førstkommende torsdag, et Grüner-lag som måtte se seg slått hele 7-1 av 60-års jubilanten Stjernen på lørdag.

Kampsponsor Bertel O. Steen delte ut bestemannsprisen, som gikk til Bobby MacIntyre og Ole Holm.