• Hovedpartnere

    Partnere

Torsdag Tor 29 Februar Feb
Lørdag Lør 2 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lørdag Lør 9 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lørdag Lør 16 Mars Mar
Tirsdag Tir 19 Mars Mar
Torsdag Tor 21 Mars Mar
Lørdag Lør 23 Mars Mar
Lørdag Lør 30 Mars Mar
Mandag Man 1 April Apr
Onsdag Ons 3 April Apr
Fredag Fre 5 April Apr
Søndag Søn 7 April Apr

- LIKER DET JEG HAR SETT SÅ LANGT

Etter tre dager på is var det på tide å slå av en prat med en av våre nysigneringer, og først ut er Alex Lavoie, som ser ut til å ha funnet seg godt til rette allerede.

– Det virker som det er en veldig fin gjeng her. Asker er en fin "by", ikke langt inn til Oslo, og jeg har hørt veldig mye bra om stedet, sier en smilende Lavoie etter onsdagens istrening.

– Jeg liker det jeg har sett så langt!

 

TRE SESONGER I EUROPA BAK SEG

Den 26 år gamle canadieren har allerede tre sesonger i Europa bak seg.

– Ja, jeg har vært i Europa de tre siste sesongene, og spilt både i Finland, Sverige og Østerrike, sier Alex som kom til BIK Karlskoga foran 2016/17-sesongen hvor han blant annet spilte sammen med Thomas Valkvæ Olsen.

– Thomas er en veldig god kamerat av meg, og han anbefalte Frisk Asker da jeg snakket med han før jeg signerte for klubben. Jeg var med han til Norge under julen for et par år siden hvor vi besøkte stefaren hans, Bjørn Erevik. Begge sa at jeg ville passe bra inn i Frisk Asker og at jeg ville få en morsom periode her, sier Alex.

CHL ERFARING FRA KalPa

Etter BIK Karlskoga fortsatte han karrieren i KalPa i den finske ligaen, hvor han også fikk Champions Hockey League erfaring. Det er noe han ser frem til å å være med på også denne sesongen.

– Jeg var så heldig å få være med på det i Finland, og jeg synes det var en veldig bra erfaring. Det er positivt for laget hvor vi får reise sammen og bli bedre kjent med hverandre. CHL er en bonus, men sesongen i Norge er nok viktigere for oss.

Etter 16 kamper for KalPa reiste Alex tilbake til Allsvenskan og spill for Timrå, mens han under fjorårssesongen spilte for HC Innsbruck i EBEL.

Mandag var første trening på is for gutta i Holmen Ishall, og etter tre dager på is spurte vi om det var noe som Alex hadde bitt seg merke i.

– Det er mange på laget som ser ut til å ha bra skudd, og harde skudd! Og en spiller som Bastiansen har tydeligvis mye erfaring, og er en smart spiller. Mange ser ut til å ha gode skills, og gruppen som helhet ser ut til å ha gode skøyteferdigheter. Jeg ser virkelig frem til å komme i gang!

Dine egne styrker?

– Det er nok overblikket. Jeg kan lese spillet bra, men som hockeyspiller er det alltid mye å jobbe med og bli bedre på. Og så håper jeg jo å score et par mål, smiler Alex, som sier at selv om Vidar og Janna stort sett kommuniserer på norsk under treningen, så går det stort sett greit.

– Jeg får med meg litt, og hvis det er noe jeg ikke forstår så spør jeg bare noen av gutta som er veldig hjelpsomme. Det var det samme da jeg spilte i Sverige - trenerne snakket stort sett svensk under treningene, sier canadieren, som bekrefter at litt svensk greide han å plukke opp under tiden i Sverige - men kanskje mest ord som ikke egner seg på trykk.

Det var det vi rakk i denne omgang, men vi håper og tror at vi vil høre og se mer fra Lavoie i månedene som kommer. Han får positive skussmål fra støtteapparatet som tror at vi nok en gang har vært heldige og fått genuint hyggelige canadiere i troppen, og vi har tro på at Alex vil vise positive takter også på isen! Vi gleder oss til sesongen sparker i gang, og til første treningskamp som er borte mot Vålerengen 11. august. Første offisielle trening hjemme i Askerhallen er mandag 12. august.