Søndag Søn 7 April Apr
Tirsdag Tir 9 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr

– FOR MANGE PERSONLIGE FEIL

Det ble ikke den oppturen vi håpet på i kveldens kamp mot forrige sesongs finalemotstander, Storhamar, for til tross for at vi ledet både 1-0 og 2-1 ble det til slutt de gule og blå fra Hedmarken som stakk hjem med alle poengene. Skylden får for mange personlige og dumme feil.

**JEVN BATALJE ** Det var gjestene som startet beste i første periode, men når de pådrar seg to tette utvisninger er det PP2 rekka vår som får sjansen. Etter å ha gått målløs av isen i hele oktober, var det endelig klart for mål for Endre Medby. Etter at han scoret to mot Narvik 29. september, har det vært poengtørke for 25-åringen, men i dag satt endelig målet. Assistert av Viktor Granholm og Mikkel Christiansen kunne Endre sette inn 1-0 i Power Play, men bare drøye minuttet etter er det vår tur til å spille i undertall. Gjestene fra Hamar utligner i Power Play, og dermed er lagene like langt.

En som hadde en tung fjorårssesong er Fredrik Lystad Jacobsen. Men mot sine tidligere lagkamerater viste Fredrik at han er i storform, og drøye to minutter etter utligningen får vi se litt hockeymagi fra rekken med Lysse, Mikael Dokken og Sebastian Johansen. Lystad Jacobsen får en lekker pasning fra Dokken, og vi tar igjen ledelsen i kampen og kan gå til pause på stillingen 2-1.

Andre periode blir dessverre preget av alt for mange utvisninger, og selv om gutta spiller heroisk i undertall – både i 4 mot 5, og ikke minst i 3 mot 5, så er det til slutt Christan Bull som finner veien forbi Nicklas Dahlberg. Vi har en kjempesjanse til å gå opp i 3-1 ledelse når Kåsastul kommer alene mot Storhamars keeper, men backen greier ikke å overliste Gracnar i Storhamar målet. I tillegg hadde Mikkel Christiansen en kjempesjanse etter at vi kommer tre mot en, og også Anders Bastiansen kommer nok til å drømme om den missede sjansen han hadde. Også Viktor Granholm hadde mange store sjanser, og vi tror det bare er snakk om kort tid før målene sitter for Viktor.

Med drøye to minutter igjen av tredje periode, er det Marinaccio som via en kølle og ryggen til Dahlberg setter det avgjørende målet – og selv om Christian Bull greier å finne det åpne målet fra egen mållinje som fastsetter sluttresultatet til 2-4, så er dette en kamp som kunne vippet begge veier. Til tross for skuddstatistikken som viste 25-42, så gjenspeiler ikke det spill og sjanser i kveld.

**BEDRE ENN MOT SPARTA ** – Totalen, intensiteten og innsatsen er bedre enn mot Sparta, men vi gjør for mange enkle og personlige dumme feil som vi må knipe inn på, sier Janna etter kampslutt.

– Det koster å jage puck, og det koster å miste puck på dumme steder – og det gjør vi litt for ofte i dag. Jeg synes vi har matchen i dag, for på 2-1 har vi matchen. Men så tar vi dumme utvisninger, og det kan vi ikke tillate oss mot Storhamar.

Er det noen likheter med finalespillet i fjorårets sesong?

– Skuddmessig sett er det kanskje det, men spillemessig totalt sett synes jeg det ikke er noe likt i det hele tatt. I finalene hadde de lange perioder hvor vi ikke kom ut av egen sone, mens i dag synes jeg vi bryter opp det bedre og får flyttet opp spillet hurtigere og bedre. Og så synes jeg vi skaper mye mer i dag. Når vi får satt press så er vi bra, men fortsatt synes jeg ikke vi er desperate nok. Der mangler det nok fortsatt litt, selv om tenningsnivået var riktig i dag, fastslår Janna.

**IKKE REDD FOR NOVEMBER ** Du er ikke redd for at november kom tidlig i år?

– Hehe, nei, jeg har hørt om den tidligere, men jeg er ikke redd for at vi skal få en rekke med tap. I dag kunne det gått begge veier, for vi var med i kampen og kunne vunnet i dag, avslutter Jan Andre Aasland.

Til uken venter to spennende bortekamper, først Stavanger tirsdag og deretter Narvik på torsdag. Stavanger har fortsatt ikke tapt i ordinær tid denne sesongen, men tapte på straffer mot Storhamar 19. oktober, mens Narvik er et av de store overraskelseslagene i GET-ligaen i år. De tok alle poengene mot fjorårets seriemestere, og vi må sørge for at de ikke gjør det samme mot fjorårets Norgesmestere!