• Hovedpartnere

    Partnere

Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lørdag Lør 16 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Søndag Søn 24 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lørdag Lør 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 4 November Nov
Lørdag Lør 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Søndag Søn 21 November Nov
Tirsdag Tir 23 November Nov
Lørdag Lør 27 November Nov
Tirsdag Tir 30 November Nov
Lørdag Lør 4 Desember Des
Torsdag Tor 9 Desember Des
Lørdag Lør 11 Desember Des
Tirsdag Tir 28 Desember Des
Torsdag Tor 30 Desember Des
Torsdag Tor 6 Januar Jan
Lørdag Lør 8 Januar Jan
Torsdag Tor 13 Januar Jan
Lørdag Lør 15 Januar Jan
Torsdag Tor 20 Januar Jan
Lørdag Lør 22 Januar Jan
Torsdag Tor 27 Januar Jan
Lørdag Lør 29 Januar Jan
Torsdag Tor 3 Februar Feb
Lørdag Lør 19 Februar Feb
Hjemme
Manglerud
MAN
Borte
Frisk Asker
FRI

NESTE KAMP: MANGLERUD STAR

Etter tap i sudden sist søndag har vi slikket de små sårene som ørnungene fra Narvik eventuelt hadde greid å lage - mer kloremerker vil vi tro - og er klare til kamp mot "brødra" i Manglerud Ishall.

Vi legger absolutt ikke skjul på at vi godt kunne tenkt og tatt med oss full pott hjem fra Narvik, men innrømmer at vi fikk noe tøffere motstand enn forventet fra laget med minst poeng så langt denne sesongen. Seiersrekken vår stoppet på åtte seire, og 10 av 12 poeng mot Narvik er uansett bedre uttelling enn det vi hadde mot dem i fjor på denne tiden (da vant vi 6-4 hjemme, tapte 3-5 borte, og vant knepent 4-3 hjemme 8. desember 2019). Men nok om det. Vi klør litt på kloremerkene fra ørneklørne, men regner uansett med at de er borte før søndagens kamp.

HVA MØTER OSS SÅ PÅ SØNDAG?

På søndag møter vi et lag som kan se tilbake på seier mot Lillehammer i siste hjemmekamp, noe som var deres første 3-poenger på hjemmeis denne sesongen. Med det har de jobbet seg opp til en 7. plass på tabellen, men Sparta på plassen bak har imidlertid spilt tre kamper mindre. Spartas siste seriekamp ble spilt mot nettopp MS, og det måtte straffer til for å avgjøre den kampen. Etter å ha vunnet skuddstatistikken med solide 56-31 var det kanskje bare rett og rimelig at Sparta fikk med seg to poeng etter at straffene var tatt.

I løpet av sesongen har laget fra Manglerud tatt skalpen på flere av forhåndsfavorittene, men også gått på noen smeller. De vant 7-4 borte mot Storhamar etter en solid snuoperasjon, og vant 3-1 borte mot Stavanger. Storhamar slo imidlertid kraftig tilbake, og vant 8-1 i Manglerud Ishall 19 dager etter sjokk-tapet i CC Amfi. Stavanger Oilers nøyde seg med 4-1 i returoppgjøret i "Garasjen".

Frisk har møtt MS to ganger så langt, og gått seirende ut av begge oppgjørene. Det første endte med 4-2 seier, mens det andre endte 5-4 i en kamp hvor MS ledet 3-2 etter to perioder. Søndag er første gang lagene møtes i Manglerud Ishall, og ser vi på resultatene så langt har MS tatt kun 5 poeng av sine 19 på hjemmeis. Vi på vår side har tatt 19 poeng av 43 på borteis, men vi ser ikke bort fra at det kommer til å bli nok et jevnt og tett oppgjør på søndag!

MS BESTE POENGPLUKKERE

MS har flere spillere på lån, som amerikanerne Drew O'Connor og Blake Christensen, men den som har overrasket mest så langt er 21 år gamle Robin Haglund Mathisen. Den opprinnelige Vålerenga-gutten har vært i Stavanger siden 2014/15-sesongen, og debuterte på A-laget i 2016/17. Han står bokført med 44 kamper i fjor, men noterte seg kun for ett mål og fem assister i løpet av disse kampene. I år ble han lånt ut til MS, og i løpet av 15 spilte kamper står han bokført med solide 12 mål og 6 assister! På plassen bak finner vi tidligere Grüner-spiller, Jesper Öhrvall, med 14 poeng (5+9), og deretter følger brødrene Trygg, hvor Mathias har 11 poeng (6+5) og "grand old man" Mats har 10 poeng (0+10).

Flest utvisningsminutter er det en spiller som ikke lenger er i MS som har, nemlig Didrik Nøkleby Svendsen. Han rakk å få tildelt 39 utvisningsminutter i løpet av de syv kampene han spilte for klubben før han fortsatte karrieren i Comet, og dermed er det Steffen Thoresen som topper med 31 minutter.

I mål finner vi enten Lars Haugen eller Ole Morten Furseth, med Haugen et lite hestehode foran i redningsprosent. Han har 89,7% mot Ole Mortens 89,2%.

STATUS PÅ VÅRE EGNE

Ligaens beste poengplukker så langt, Bobby Thomas MacIntyre, fikk det ikke til mot Narvik sist helg. Han måtte sette seg på flyet hjemover uten poeng i bagasjen, og står fortsatt med 28 poeng så langt etter 17 kamper. Hampus Gustafsson noterte seg for ett mål og en assist i helgen, og er dermed oppe i 21 poeng etter 10 mål og 11 assister. Mats Frøshaug gjorde heller ikke noen innskudd på målkontoen mot Narvik, og står fortsatt med 19 poeng (4+15) som altså fortsatt er bedre enn beste poengplukker hos MS.... Endre Medby gjorde som Hampus og tok med seg to poeng hjem, og har nå 16 poeng (6+10).

Viktor Granholm er med sine 11 mål den som har scoret flest så langt denne sesongen, ett mål mer enn Hampus Gustafsson.

Bestemann på +/- statistikken er Max Krogdahl med +13, noe som også fører han helt på toppen i Fjordkraftligaen sammen med Storhamars Eskild Bakke Olsen.

Etter dobbelt-kampene mot Narvik i helgen kan Nicklas Dahlberg fortsatt vise til en solid redningsprosent. Han endte opp med 96,4% (!) på lørdag, og 91,3% på søndag. Dermed står han totalt med 94,5% på sine 13 kamper - en meget sterk prestasjon! Henrik Fayen-Vestavik står fortsatt med 92,6% på sine fire kamper, og også det er absolutt godkjent!

Kampstart er søndag klokken 17.00, og kampen kan sees på TV2 Sumo.

Har du forresten husket å melde deg inn i Frisk Asker Målklubb? Vi trekker flotte premier til heldige vinnere hver uke, og jo tidligere du melder deg inn - jo større er vinnersjansene!