Borte
Frisk Asker
FRI

TOK SKALPEN PÅ OILERS

Det var lenge siden vi vant i DNB Arena, men i kveld tok gutta en fullt fortjent seier mot forrige sesongs seriemester.

Anført av "bursdagsgutten" Anders Bastiansen, tok gutta føringen i første periode og kom til flere farlige sjanser mot Henrik Holm i Stavanger målet. Vi kunne fort ha ledet med flere mål til første pause, men det ble imidlertid med det ene målet som Thomas Valkvæ Olsen prikkskyter forbi nevnte Holm. Med det har Thomas scoret fire mål på fire kamper. Assist var det rekkekamerat, 40 år gamle Anders Bastiansen og 22 år gamle Magnus Geheb, som sto for. Med det er Basse oppe i seks poeng denne sesongen, men vi antar han er mer fornøyd med at laget sikret seg nok en sterk borteseier i årets Fjordkraft-liga.

For bare halvannet minutt ut i midtperioden kunne Hampus Gustafsson sette inn 0-2, etter at keeper Holm måtte gi retur på Endre Medbys skudd. Eller var det retur fra Holms normalt beste venn, stangen? Uansett gjorde svensken det han gjør best, score mål! Med kveldens scoring er Hampus oppe i 13 poeng, etter seks mål og syv assister.

Oilers kom til flere sjanser mot slutten av tredje periode, og til slutt greide nysigneringen Chad Costello å sette inn reduseringsmålet. Med bare sekundet igjen av kampen hadde hjemmelaget en eventyrlig sjanse, men heldigvis kunne vi og dommerne konstantere at den pucken aldri var inne.

FORTJENT SEIER

For denne kampen vant vi fullt fortjent, etter at gutta spiste pucker til den store gullmedaljen og aldri lot hjemmelaget komme til de store sjansene. Nicklas Dahlberg sto som en vegg, og fikk god hjelp av alle gutta. Til slutt endte han med en redningsprosent på suverene 97%.

"Vi har en keeper vi kan stole på - ja, vi har jo faktisk to, men det bygger trygghet. Er vi sterke og gjør jobben foran mål så redder keeperen det som kommer." De rosende ordene kommer fra trener Janna Aasland like etter kampslutt.

Vi skryter av den defensive delen av spillet, og synes at unggutten Sondre Bolling Vaaler fortjener ekstra ros.

"Han er veldig, veldig bra, gjør mye riktig både med og uten puck, og er god i duellspillet. Nå gjelder det bare at vi fortsetter å utvikle han, så blir han en veldig bra spiller for oss", sier Janna om 20-åringen som skrev under en 3-års kontrakt foran denne sesongen.

I tillegg er det betryggende å ha en spiller som Mats Frøshaug i 4. rekka, som sammen med en annen "uslepen diamant", Fredrik Bjørndal, og arbeidsjernet Mikkel Christiansen, utgjør en solid angrepsrekke.

"En Mats Frøshaug i form er solid å ha for oss, og det at vi har fullt mannskap gjør at vi kan rullere på fire gode rekker."

SOLID FØRSTE PERIODE

Etter de første 20 minuttene kunne det som nevnt fort vært flere mål i vår favør.

"Ja, vi kom til flere breakaways i første periode, og kunne fort ha satt flere sjanser. Gutta backchecker bra. I tredje periode synes jeg vi spiller en "voksen" kamp, og kontrollerer kampen bra. Men må innrømme at jeg hadde litt høyere puls enn vanlig de siste par minuttene", innrømmer Janna.

Thomas Valkvæ Olsen ser ut til å ha kommet skikkelig i gang, og scorer nok et mål hvor det egentlig ikke er plass!

"Vi håper jo å få ut dette av Thomas. Han skyter der andre ikke skyter, og det er veldig bra at han finner åpningene på den måten han har vist de siste par kampene", sier Janna om 27-åringen som enn så lenge ikke har forlenget kontrakten han har med klubben.

Nå er det pause noen dager, men så venter Vålerengen borte.

"Vi gleder oss veldig til toppoppgjøret mot Vålerenga. Har lyst på en revansje fra oppgjøret hjemme i Askerhallen, så det er en kamp vi ser frem til", innrømmer Janna.

Gutta overnatter i Stavanger til i morgen før de setter seg på flyet hjem. Vi håper at det blir tid til en liten feiring av kaptein Bastiansen, for det har han fortjent!