Borte
Frisk Asker
FRI

MS VILLE MEST

Mens vi kjemper om medalje i årets serie, kjemper MS om den siste sluttspillsplassen. I kveld var det MS som så ut til å ville mest, og kjempet oss ut av stilen.

For vår del begynte det ganske så oppskriftsmessig da Viktor Granholm ga oss ledelsen før fem minutter av perioden var spilt. Helt på tampen av et power play, får han et skudd fra Marcus Oskarsson (og Endre Medby), og Viktor styrer pucken sikkert i mål bak MS nysignering, Evan Weninger.

Etter drøye 14 minutter pådrar først Anders Bastiansen seg en to-minutters utvisning, og halvminuttet senere får han selskap av Henrik Ødegaard. Men i spill 3 mot 5 kjemper gutta som løver, og storspill fra Henrik Fayen Vestavik forhindrer scoring fra hjemmelaget. Med ett minutt igjen av perioden er det Mikael Dokken som må gå i utvisningsboksen, men stillingen står seg ut perioden.

Andre periode er drøye seks minutter gammel når MS-spiller David Booth drar seg inn over vår blue line, og får avslutte relativt upresset. Pucken setter han til høyre for Fayen, og dermed er stillingen 1-1. Den holder seg bare i drøye tre minutter, og igjen er det vårt overtallsspill som viser seg å være effektivt. Marinaccio, som ikke hadde følt seg helt i form natt til søndag, passer til Viktor Granholm, som finner Endre Medby til høyre for MS målet, og Endre kunne banke inn sitt 12. mål for sesongen. Dermed hadde Endre og Viktor vært involvert i begge våre mål, men dessverre må vi si at Viktor også ble involvert i det neste målet som kom. Vi hadde flere muligheter til å få klarert pucken ut av egen sone, men når vi først skal klarere blir den gitt direkte til en MS-spiller som står helt alene foran Fayen Vestavik. Og Ludvig Steenberg lar seg ikke be to ganger, og feier inn utligningsmålet bak Fayen Vestavik.

Dermed er lagene like langt, og det ser lenge ut til at kampen skal gå til sudden. For etter en tredje periode hvor hjemmelaget kommer til flere store sjanser, er det først når Christian Kåsastul må sette seg i to minutter for "farlig spill med høy kølle" at de får uttelling på sjansene sine. Med under to minutter igjen av tredje periode kommer MS til en avslutning som det ser ut til at Henrik Fayen Vestavik skal få snappen på, men Joachim Hermansen kommer først på pucken og setter den i målet bak Fayen.

Med 3-2 seier til hjemmelaget betyr det at vi seiler akterut med tanke på 3. plassen, og vi er nå fire poeng bak Lillehammer med en kamp mindre spilt. MS har fortsatt kontakt med Narvik som ligger på den siste sluttspillsplassen, for det skiller nå 5 poeng hvor MS har èn kamp mindre spilt enn Narvik.

Neste test for våre gutter er Sparta førstkommende tirsdag. Da får vi håpe at både Hampus Gustafsson, Erik Beier Jensen og Nicklas Dahlberg er tilbake. I det minste kan vi ønske Fredrik Lystad Jacobsen tilbake etter at han nå har sonet ferdig sine fire kamper.