Grüner
GRU

TOK REVANSJE MOT GRÜNER

Sist gang vi møtte Grüner var 19. desember, og den gangen var det oslolaget som stakk av med alle poengene. Dette skulle gutta revansjere hjemme i Askerhallen i kveld, men igjen skulle gutta fra Grünerløkka gi oss kamp helt til døren.

OPPSKRIFTSMESSIG LEDELSE Det skulle gå drøye åtte minutter før den første pucken satt i nylonen, og det var duoen Christiansen - Granholm som sørget for å gi oss ledelsen 1-0. Viktor Granholm prøvde å dra av Grüner-forsvaret, mens Mikkel passet på å plukke opp pucken og banket den i mål bak Grüners keeper, Misa Konsta Matias Pietilä. Men gjestene fra hovedstaden skulle vise seg å være dødelig effektive i Power Play i kveld, og når Henrik Ødegaard får 2 minutters utvisning for trippen, går det ikke lang tid før utligningen er et faktum. En pen styring fra Robin Olsen-Syversen var uttagbar for Nicklas Dahlberg. Gutta våre kommer til flere kvalifiserte avslutninger i løpet av perioden, og vi burde ledet ut fra spill og sjanser.

Vi vinner skuddstatistikken 17-10 i første periode, men det står altså 1-1 på tavla.

ALEX LAVOIE

Med moren på tribunen skulle Alex vise seg frem i midtperioden, og bare 26 sekunder inn i perioden gir han oss ledelsen 2-1. Han sklir opp på høyresiden, og når Grüner-backen snubler, får Alex muligheten til å slå pucken inn foran mål, og "Sweet Caroline" kan spilles over høyttalerne når pucken finner veien til mål via en Grüner-spiller.

Drøye to minutter senere er Alex igjen med å sette farge på kampen. Han finner Fredrik Lystad Jacobsen foran mål, og fra nesten død vinkel finner Lysse åpningen bak Pietilä. Dermed står det 3-1, men veldig mye hockey gjenstår før vi kan puste ut på tribunen.

Stillingen holder seg ut perioden, og vi vinner skuddstatistikken også i andre periode. Men Grüner er farlige på sine kontringer, og på tampen av perioden blir Fredrik Lystad Jacobsen sendt i garderoben etter hva dommerne oppfatter som takling mot hode. Dermed måtte vi stå på isen i fem minutter i undertall, og etter snaut fire minutter av tredje periode sitter nok en puck bak Nicklas Dahlberg.

Nærmere enn 3-2 kommer ikke Grüner, og når de tar ut keeper i sluttminuttene er Hampus Gustafsson svært nære scoring, men pucken går stang ut.

Viktige tre poeng er et faktum, og vi beholder 3. plassen på tabellen, åtte poeng bak Storhamar.

I neste kamp venter Lillehammer i Eidsiva Arena førstkommende torsdag, og denne kampen vil kunne bli avgjørende i kampen om 3. plassen! Nå gjenstår 10 kamper av serien før vårens vakreste eventyr tar til!

SKADEOPPDATERING

Nicolay Andresen måtte gå av etter første periode, men sier selv at han nok vil være klar til torsdagens oppgjør. Petter Kristiansen og Magnus Geheb måtte melde frafall i dag på grunn av sykdom, og vi håper at omgangssyken ikke brer seg i troppen. God bedring til begge to!