Borte
Storhamar
STO

TUKTET STORHAMAR

Askerhallen: I kveld møtte vi tabelltoer Storhamar som kom til Askerhallen med to tap i bagasjen, hvor det siste var et surt tap mot Manglerud. Vi stilte til kamp med seier i fem av de seks siste kampene og hadde tenkt å ta tre poeng i kveld også. Det var “Damenes aften” i Askerhallen, og damene var med og skapte god stemning i hallen.

PRESSET AV STORHAMAR

Storhamar var veldig sugne på seier og presset våre gutter hardt fra start. Men Nicklas Dahlberg var på jobb i kveld også, og det var Mikael Dokken som etter drøye fem minutter kunne sette kampens første mål etter en lekker pasning fra Marcus Oskarsson. Etter at vi ikke klarte å utnytte et powerplay fem minutter senere, var det Patrick Thoresen som utlignet etter at Hampus Gustafsson måtte sone for en slashing fem minutter før første periode var over.

Andre periode startet også med press fra Storhamar, og Simen Edvardsen gir Storhamar ledelsen tidlig i perioden. To minutter senere er Hampus Gustafsson tilrettelegger for Victor Björkung som enkelt kan utligne til 2-2. Resten av perioden var målløs for begge lag, men det var temperatur i Askerhallen i kveld og utvisningsbåsene fikk hyppig besøk av begge lag.

Siste periode startet også med en utvisning på Ødegaard for cross-checking, men “Askers Store Stolthet” med «The Wall» som sisteskanse var på plass, og nektet gjestene scoring. Så, etter nesten syv minutter spilt får Hampus Gustafsson sendt av gårde et skudd som Storhamars Luka Gracnar må gi retur på. Endre Medby er på plass og banker inn pucken under Gracnar og vi leder 3-2.

Stemningen i Askerhallen er nå upåklagelig, og det skal ikke gå mer en et par minutter før Basse plukker opp pucken og sender en klassepasning til Lavoie som står klar ved motsatt stolpe, og 4-2 er et faktum. Resten av kampen viste våre gutter rutine, og hindret effektivt et jagende Storhamar i å score.

LITT VEL UNDERHOLDENDE START

På kommentaren om at det hadde vært en underholdende kamp svarer Janna at fra hans ståsted var det nok litt vel underholdende i første periode mot eget mål. Vi slipper Storhamar til litt for ofte, og de kunne fort fått et par mål hvis ikke Nicklas hadde hatt noen kjemperedninger. Vi spiller oss opp i andre periode, og var veldig gode i undertall. Når vi får 4-2 i tredjeperiode synes jeg vi er voksne og gode i spillet vårt hvor vi agerer ut ifra den situasjonen vi er i og klarer å spille av kampen i 4-2 mot Storhamar, som er fantastiske i det offensive. Vi tar ni viktige poeng på en uke, men neste uke gjelder det kamp om nye poeng mot Narvik og Grüner.

JULEBORD

I kveld skal gutta ut på et etterlengtet julebord, og en seier mot Storhamar må vel kunne sies å være en god oppvarming for kvelden.

Neste uke får vi besøk av Narvik fredag 24.01 og Grüner på søndag 26.01. Vi sees!