Borte
Frisk Asker
FRI

JEVNT OPPGJØR I CC AMFI

Storhamar tok en tidlig 2-0 ledelse på hjemmebane i kveld, men måtte kjempe hardt for å beholde alle poengene.

Før kveldens oppgjør måtte backene Nicolay Andresen og Patrick Bovim kaste inn håndkle på grunn av sykdom. I tillegg var ikke Hampus Gustafsson spilleklar, og med Joakim Opsahl lånt ut til Lørenskog var det en noe redusert tropp som entret CC Amfi.

Før syv minutter var spilt fikk hjemmelaget mulighet i overtall, en mulighet de benyttet til fulle. Som det mest effektive power play laget i Fjordkraft-ligaen var det ikke uventet at de tok ledelsen, og 24 år gamle Martin Rønnild kunne elegant sette inn sitt andre mål for sesongen. Under fire minutter senere er det Jacob Noer som kan øke til 2-0 for Storhamar, og det i en periode hvor vi hadde hatt flere gode sjanser mot hjemmelagets keeper, Viktor Kokman. Vi måtte gå til første pause med 2-0 til hjemmelaget, selv om skuddstatistikken viste 10-14.

I andre periode var det hjemmelaget som var spillemessig best, men nevnte Kokman kunne ikke stoppe Mats Frøshaug da han fikk en utsøkt pasning fra Mikkel Christiansen som han plasserer pent forbi Storhamars sisteskanse.

Noen minutter senere får Fredrik Lystad Jacobsen marsjordre fra dommerkvartetten som mente at han hadde satt en knetakling på Martin Rønnild. 5 minutter + video var dommen, og drøye minuttet senere kom det i tillegg en 2 minutters utvisning på Eskil Wold. Gutta spilte eksemplarisk undertallsspill, og hindret hjemmelaget i å score i spill 5 mot 3.

Dessverre greide ikke våre å overliste Kokman, og med under minuttet igjen å spille kunne hjemmelagets Simen Edvartsen sette inn 3-1 i åpent bur.

Etter kampslutt så dommerne på situasjonen hvor de ga "Lysse" 5 + video, og kunne fastslå at det ikke var noe i situasjonen som tilsa ytterligere straff. Selv mente Fredrik at det var snakk om en kollisjon mellom han og Rønnild, hvor han forsøkte å unngå og treffe motstanderen. Dette fikk han altså medhold i, og unngår dermed ytterligere straff.

Et surt tap i CC Amfi, men nå gjelder det å nullstille seg foran hjemmeoppgjøret mot Lillehammer førstkommende torsdag. Da håper vi at skade- og sykelisten har blitt kortere!