STERKT AV OSS Å KOMME TILBAKE

• De to poengene kan være veldig viktig!

Målvaktenes periode

Det var klart for sesongen andre oppgjør mot Lillehammer, i OL-byen. Kampen startet med to store sjanser, ett til hvert av lagene. Men dette skulle bli målvaktenes periode, både Fayen og Dackell kunne ved periodens slutt være meget fornøyde med innsatsen. Kampen beveger seg mye frem og tilbake, i løpet av kampens første 14 minutter har lagene sammenlagt gått over tre mil på skøyter. Til tross for strevet, gir det ingen uttelling i noen av leirene. Når klokka slår, er stillingen fortsatt 0-0.

5 minutter og 50 sekunder

Det skulle ta litt tid før kampens andre periode kom i gang, trøbbel med ismaskinen skulle by på hodebry i Lillehammer. Når droppen omsider ble tatt, tok det ikke mer enn ett minutt før Morley satte pucken bak Dackell. Kort tid etter, fikk vår egen Lagacé to minutter for hooking. Det stoppet ikke Magnus Geheb, som ser ut til å ha funnet scoringformen for alvor. Det tok altså kun 5 minutter og 50 sekunder å snu kampen fra 0-0 til 0-2. Lillehammer får etter hvert mulighet til å gjøre noe med stillingen i powerplay, men lar det hele renne ut i sanden. Perioden avsluttes med Mr. Humphries bak «lås og slå», dermed starter vi kveldens tredje periode i powerplay!

Med 44 sekunder igjen

Om det ikke var en behagelig nok start med én mann mer på is, ble det hvert fall ikke noe verre i det Lillehammer pådro seg nok en utvisning. Produktet som ble levert av Askerlaget var dog av en slik karakter, at det ikke utgjorde en kjempetrussel. Det skulle straffe seg hardt å ikke utnytte overtallsspillet. For rett etter Lillehammer var fulltallige, setter Dineen pucken bak Fayen og stillingen viser 1-2. Ikke lenge etter finner Kuronen veien til utvisningsboksen, men det er kanskje ikke så rart når «What does the fox say» og «Gangnam style» fortsatt runger over anlegget i Lillehammer.

Da kampens tredje periode hadde rundet 10 minutter var det nok en gang tid for Dineen-show. Som om ikke det var nok, skulle det bare ta drøye ett minutt før Lillehammer tok ledelsen for første gang denne kampen. Så kommer Innledningene alene mot Fayen, men da viser han virkelig hva han er god for. Henrik gjør kveldens kanskje fineste og desidert viktigste redning. Med kun minuttet igjen på klokken, var det vår sisteskanse sin tur til å hvile litt på benken. Det skulle vise seg å gi avkastning, Lagacé setter 3-3-målet med 44 sekunder igjen på klokka. Dermed er det klart for fem nye minutter og overtid.

Målløst

Overtidsperioden preges av et intenst spill fra begge lag. Dog er det Lillehammer som dominerer i vår sone. Fayen har virkelig dagen på jobb. Det hele ender målløst og straffekonkurranse er dermed et faktum.

Det var gjestene som fikk starte ballet, med tidligere Lillehammerspiller David Morley som første mann ut. Det kunne se ut til å bli en lang affære, for etter fem straffslag på hvert lag var det fortsatt ingen som hadde klart å plassere pucken i nettet. Det skulle ta hele syv forsøk før en vinner kunne utropes. Denne gangen var det kaptein Anders Bastiansen som sikret stormende jubel i Frisk-leieren!

Vi måtte selvfølgelig sjekke inn med den etterhvert så rutinerte backen etter kamp.

Det så lenge ut til at vi skulle ta med oss tre poeng hjem til Asker. Men brått var kampen snudd. Hva skjedde Anders?

-_ De fikk momentum der, men det var sterkt av oss å komme tilbake og ta med oss 2. poeng. Kampen var veldig jevn og det at vi ledet 0-2 var ikke sinnsykt fortjent. Lillehammer får mange sjanser og gjør tre mål. Det er enda sterkere at vi kommer tilbake og vinner på straffer.

** Det er ikke hver dag man ser straffekonkurranser som krever så mange forsøk før en vinner kan kåres. Hvordan var situasjonen for dere på benken?**

-_Vi vet at det er større sjanse for at keeperen redder, enn av vi scorer. Men nå var også isen veldig dårlig. Pucken spratt mye foran mål, men det er veldig deilig at vi vant.

Du avgjør kampen, hvordan føles det? -_Det er alltid deilig, spesielt etter at vi rotet det vekk. Men, vi kommer tilbake og sikrer to poeng. De to pengene kan være veldig viktige!

Vi er svært tilfredse over at to poeng nå er med på bussen tilbake i Asker. Nå venter en pust i bakken før Stjernen og Fredrikstad venter på lørdag.