• Hovedpartnere

    Partnere

TRENERTEAMET ER PÅ PLASS!

Etter en grundig evaluering av forrige sesong og med tydelig ambisjoner om hvordan vi ønsker å utvikle laget og den sportslige virksomheten, er vi veldig glade for at vi nå har fått landet den trenerkabalen vi har jobbet med over tid.

Jan Andre Aasland fortsetter som hovedtrener. Dette har egentlig vært klart lenge og det er helt i tråd med hva både klubben og Janna ønsket. Både som person og «hockey-hode» er Janna helt på linje med hvordan vi ønsker å utvikle oss, og vi har naturligvis jobbet sømløst med Janna i arbeidet med evaluering, lagbygg og utviklingsplaner siden forrige sesong. Janna får med seg et meget sterkt trenerteam og en spillergruppe som stiller store krav til seg selv foran neste sesong.

Fra sitt kontor i Varner Arena er det en fornøyd Janna som deler noen tanker,

- Jeg er veldig fornøyd med den evalueringsprosessen vi har gjennomført og hvordan spillergruppen selv har tatt eierskap til prosessene og planer for sesongen som kommer. Jeg syns vi har fått på plass et spennende og balansert lag, som jeg ser veldig frem til å kunne lede videre. I samarbeid med klubben har jeg fått på plass det trenerteamet jeg og klubben mener at vi trenger. Med tydelige roller og ansvarsområder ligger alt til rette for at vi skal få ut det beste av hverandres styrker og erfaringer. Vi tar stadig nye steg som klubb og jeg gleder meg voldsomt til å fortsette på den reisen vi har startet på, og til å levere god underholdning og gode prestasjoner på isen. Jeg håper og tror at alle som er glade i Frisk Asker ser frem til å lykkes sammen og gleder seg til en spennende sesong.

Simon Stolt Wang går inn som assistenttrener. Simon kommer fra jobben som U20 trener i Vålerengen, der han også var del av A-lagets trener-team den siste delen av sesongen og i sluttspillet. Simon har også vært del trenerteamet på diverse U-landslag, og bringer med seg en stor arbeidskapasitet, god kompetanse på både spillerutvikling og analyse. Han beskrives som en ekte «hockey-nerd» og at han, etter eget utsagn, nesten sover med tavle og tusj. Det er sjeldent vi får så unisont positive tilbakemeldinger fra referanser som vi har fått på Simon, både fra erfarne spillere og ledere i norsk hockey. Det er et stort kompliment at Simon har takket nei til en lang rekke spennende klubber og har vært tydelig på at hans ønske har vært å komme til Frisk Asker og bidra i vår videre utvikling.

Simon selv virker også å være veldig fornøyd med at dette falt på plass,

- Jeg gleder meg stort til å tre inn i rollen som assistenttrener i Jannas trener-team. Den rollen har vært mitt største ønske siden min første dialog med klubben for et par måneder siden og det har derfor vært relativt enkelt å takke nei til andre spennende tilbud. Prosessene, planene og menneskene jeg har blitt eksponert for, og det lagbygget som har tatt form, imponerer meg og slik jeg ser det finnes det ikke en mer spennende klubb enn Frisk Asker i norsk hockey for tiden. Både administrasjonen, støtteapparatet, de frivillige og Varner Arena gir meget gode rammer for en proff virksomhet. Jeg ønsker å bidra med min faglige kompetanse og god menneskebehandling, samtidig som jeg ønsker å utvikle med videre som trener og leder. Vi skal stille tydelige og konstruktive krav til hverandre og dermed utvikle oss sammen, forteller en entusiastisk Simon Stolt Wang.

Dan Ratushny tar rollen som utviklingskonsulent i sportslig avdeling. Vi har vært veldig tydelige på at vi har ønsket å få inn ekstern og internasjonal kompetanse, for å utfordre oss selv og få «nye øyne» på vår virksomhet og våre planer for fremtiden. Dersom man ønsker å bli «best i landet» over tid holder det ikke å bare sammenlikne seg med de som i dag er best i det samme landet. Alle klubber jobber hardt med å forbedre seg, og dermed er det vanskelig å bli best om man ikke sikter høyere enn sin lokale konkurranse. Det er derfor svært gledelig at Dan har takket ja til rollen som utviklingskonsulent og har et sterkt ønske om å bidra i prosessen med å bygge vår sportslige virksomhet videre, basert på sin enorme erfaring fra større ligaer. Vi har i tidligere sesonger forsøkt å få Dan til Frisk Asker, men det har av ulike grunner ikke latt seg gjøre før nå. Han har lang spillererfaring fra nord-amerikansk ishockey, og har vært hovedtrener på øverste nivå både i Sveits, Tyskland og Østerrike, samt landslagstrener for Østerrike.

Dan er bosatt i Ängelholm i Syd-Sverige der han også har gode relasjoner til Røgle og brødrene Abbots. Av familiære grunner kommer han til å pendle mellom Sverige og Asker, men kommer til å jobbe med sine ansvarsområder også når han er hjemme i Sverige. Når han er i Asker vil han være en ressurs på våre definerte utviklingsområder på tvers av sportslig avdeling, herunder samhandling med junioravdeling og videreutvikling av NTG-samarbeidet. Han var sentral i etableringen av Red Bull Salzburgs akademi og har også i sine andre klubber alltid lagt stor vekt på viktigheten av å produsere talenter fra egen klubb. Han vil også være del av A-lagets trenerteam ifm. med treninger og kampanalyse og bidra inn mot fysisk trening og ferdighetsutvikling. På telefon fra Skåne er det tydelig at Dans entusiasme er stor,

- Jeg har hatt god dialog med Frisk over tid og har fått et veldig godt inntrykk av «klubbens DNA», menneskene som driver klubben, prosessen man har startet opp og planene for fremtiden. Etter et par år hvor jeg primært har jobbet som sports-advokat har jeg kjent på et sterkt ønske om å komme tilbake til ishockeyen. For meg å kunne bidra til å bygge en enda sterkere sportslig virksomhet i Frisk Asker for fremtiden er helt perfekt. Når Janna, Vidar, Christian og jeg både har diskutert og sett på ishockey sammen er det tydelig at vi har felles filosofi og felles verdier. Jeg ser veldig frem til å jobbe med Janna, for han er rett og slett en veldig bra person og en meget dyktig trener som jeg også ser frem til å lære av gjennom vårt samarbeid. Forhåpentligvis vil jeg kunne bidra på områder han og klubben ønsker mitt fokus på. I og med at jeg har en sønn på tre år som bor her i Sverige er det perfekt å kunne gå inn i en slik konsulent-rolle og forhåpentligvis bidra med mine erfaringer på tvers av den sportslige virksomheten i Frisk Asker,

Martin Slåtten er ansatt som fys-trener. Martin er vår barmarkstrener som har holdt i vårt fysisk opplegg siden 2017, men blir nå fast ansatt hos oss for ytterligere å heve nivået og være enda tetter på spillerne og helseteamet i hverdagen. Han kommer opprinnelig fra vår samarbeidspartner Actic, hvor han har jobbet som PT siden 2015. Martin er utdannet innenfor trening, helse og ernæring og har jobbet mye med hockeyspillere de siste fem årene gjennom NTG, Frisk Asker jr. og Holmen Hockey. Har også bidratt på juniorlandslag det siste året.

Gustav Wesslau forsetter som målvaktstrener. Gustaf er klubbens målvaktstrener og er inne i sin andre sesong hos oss i Frisk Asker. Gustaf har en imponerende spillerkarriere med spill i både SHL, DEL og AHL. Han fikk også prøvd seg ved flere anledninger for «Tre Kronor», altså det svenske landslaget. Nytt for kommende sesong er at han også skal være med U20 landslaget til Norge.

Med dette trenerapparatet på plass er vi svært godt rustet for kommende sesong og for å akselerere våre utviklingsmål for fremtiden. Vi er i sluttfasen av å signere den siste offensive brikkene i neste års lag og trenerteamet er godt i gang med planlegging av sesongen. Laget trener veldig bra under kyndig ledelse av Martin og både vi og spillergruppen ser virkelig frem til å komme i gang på is i august.

Vi ønsker alle som er glade i Frisk Asker og norsk ishockey en riktig god sommer!

Spørsmål kan rettes til undertegnede.

Sporstlig hilsen, Vidar Wold (sportssjef) og Christian Haune (Styremedlem med ansvar for sport)