• Hovedpartnere

    Partnere

Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lørdag Lør 16 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Søndag Søn 24 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lørdag Lør 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 4 November Nov
Lørdag Lør 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Søndag Søn 21 November Nov
Tirsdag Tir 23 November Nov
Lørdag Lør 27 November Nov
Tirsdag Tir 30 November Nov
Lørdag Lør 4 Desember Des
Torsdag Tor 9 Desember Des
Lørdag Lør 11 Desember Des
Tirsdag Tir 28 Desember Des
Torsdag Tor 30 Desember Des
Torsdag Tor 6 Januar Jan
Lørdag Lør 8 Januar Jan
Torsdag Tor 13 Januar Jan
Lørdag Lør 15 Januar Jan
Torsdag Tor 20 Januar Jan
Lørdag Lør 22 Januar Jan
Torsdag Tor 27 Januar Jan
Lørdag Lør 29 Januar Jan
Torsdag Tor 3 Februar Feb
Lørdag Lør 19 Februar Feb

BEST I 45-50 MINUTTER

Før fjøset hadde rukket å si mø

Det var to skadepregede lag som stilte til dropp på Hamar i dag. Kampen startet ganske så slapt. Det var to lag som begge slet med å etablere spill. Etter fem minutter kom den første dommerarmen opp i luften. Det var dermed duket for to minutter powerplay. Dessverre klarte ikke gutta å benytte seg av den muligheten. Men scoringer skulle det likevel bli. Først ut var Storhamar. Den scoring var det omtrent ingen i hallen som registerete, før dommerne gikk inn i sekretariatet for å se på situasjonen. Seansen endte i jubel fra de fremmøtte Hedmarkingene og målscorer Patrick Thoresen. Det tok ikke mer enn rett over ett minutt til før de blågule satte mål nummer to, denne gangen signert unggutten Isak Hansen.

Vi skulle få hele to runder med overtall til i den første perioden. Men det var først da David Morley entret isen i periodens tredje overtallsspill vi skulle få uttelling. Før fjøset hadde rukket å si mø, satte han pucken bak Storhamars sisteskanse. På tampen av perioden pådrar Viktor Granholm seg en utvisning. Dermed var det klart for undertall i slutten av første og starten av andre periode. Perioden ender 2-1 til Storhamar.

Stolpeskudd og streifskudd

Kampens andre periode starter med at gutta rir av undertallet, fra første periode, på mesterlig vis. Perioden var i stor grad dominert av Friskspill i Storhamars sone. Det var et tent og kompakt Askerlag som hadde snørt på seg skøytene for kveldens andre periode. Hedmarkingenes sisteskanse fikk nok å gjøre gjennom perioden, stolpeskudd og streifskudd haglet hans vei. Gutta fikk omsider uttelling for et vanvittig press da David Morley setter kveldens andre scoring!

Etter utligningen, våknet Storhamar for alvor. Med rett over tre minutter igjen på klokken, tar de nok en gang ledelsen. Denne gangen ved Andreas Dahl. I likhet med første periode, avslutter vi den andre i undertall. Det gikk litt vel fort i svingene i ett bytt, og brått var man seks mann på is. Når hornet går, viser klokka en 3-2 ledelse til Storhamar.

Det hjelper ikke å ha pucken mest

Den tredje perioden ble spilt i undertall i noen få sekunder, uten at det fikk noe særlig innvirkning på kampen. Igjen setter de oransjekledde høyt press. Storhamar jobber hardt for å få pucken ut av egen sone, men det skal mange forsøk til før det lar seg gjøre. Til tross for at Frisk får bruke mye tid i hjemmelagets sone, er det et hakket mer påskrudd Storhamar i denne perioden. Hamarsingene får en gedigen mulighet når de kommer alene mot keeper, men Dahlberg viser seg fra sin beste side. Det gjør ikke Storhamarpublikumet når Dahlberg ligger nede for telling og viser tydelig tegn til smerter. Heldigvis kommer han seg på beina igjen, og Frisk fortsetter å dominere spillet. Det hjelper dog ikke ha pucken mest, når Storhamar er effektive i de sjansene de får. Andreas Dahl setter sitt andre mål for kvelden og stillingen viser 4-2.

Foto: Kjell Henry Hustad

På slutten av tredje periode må Dahlberg hjelpes av isen, i store smerter. Inn kommer Vestavik-Fayen. Med rett under tre minutter på klokka får Storhamar utvisning, Vidar og Janna begjærer timeout og før man viste ordet av det var Fayen tilbake på benken. Vi etablerer spill i Storhamars sone, men pucken havner på feil blad. Det utnytter Patrick Thoresen seg av og setter de blåkleddes femte mål i åpent mål. Kampen ender 5-2 og gutta har en seig tur tilbake til Asker i vente.

Før de rakk å komme seg i bussen tok vi en rask prat med trener, Janna Aasland:

Vi ligger og presser høyt i store deler av andre og tredje periode. Likevel går det ikke veien. Hvorfor blir det sånn?

-_Pucken spratt ikke vår vei foran mål. Vi er noe unøyaktige i avslutningsøyeblikket, som gjør at vi ikke får de måla vi kanskje hadde fortjent.

Dette var en kamp som like så gjerne kunne tippet vår vei?

-_Ja, det kunne det. Jeg synes vi er det beste laget i 45-50 minutter av kampen.

** Vi så at både Bolling Vaaler og Dahlberg måtte gå av isen, hva er status på de nå?**

-_Nei, det vet vi ikke enda. Det er litt for tidlig å si. De skal testest i morgen, så får vi se da.

Nå snur vi hodet i retning torsdag og hjemmekampen mot Ringerike Panthers. Da trenger vi deg i hallen! Billetter får du kjøpt i appen eller her