- GJØR JOBBEN MIN ENKLERE!

Gutta tok turen til Ringerike og Schjongshallen for sesongoppkjøringens andre treningskamp. Trenerteamet var godt fornøyd med kampen,

- Vi vinner 0-5, og er fornøyde med det. Totalt sett, sånn spillemessig ,er dette en jevn kamp hvor vi er mer effektive. Vi er ganske fornøyde med strukturen i egen sone, og holder nullen. Det er noe vi er veldig fornøyde med og skal bygge videre på. Likevel ser vi at vi har mye å jobbe med, hva gjelder spill med puck, sier hovedtrener Janna Aasland om kampen.

Kampens første periode startet sterkt for Askerlaget. Når kampen nærmet seg fire minutter spilt, la Hampus Gustafsson opp en fantastisk pasning til Thomas Valkvæ Olsen, som stod alene og kunne prikke pucken rett i nettet. Til tross for en tidlig ledelse og et straffeslag til de oransjekledde, ble det heller målfattig resten av perioden. Gutta bruke dog 4 effektive minutter på å forsvare seg, etter to utvisninger. Ringerike la presset høyt under samtlige overtallsspill, men et solid undertallsspill fra Frisk sørget for å holde de målfarlige sjansene unna.

Kampens andre periode bøy på langt mer enn kveldens første. Til tross for at midtperioden startet på samme vis som den forrige ble avsluttet, ble perioden først og fremst preget av en Frisk-keeper i storform! Mens Fayen spiste pucker, viste etter hvert også resten av gutta hva som bodde i dem. Mikkel Seiergren Christiansen og David Morley åpnet begge scoringskontoen i år. Sistnevnte alene fra blå, og satte pucken rett i nettaket. Perioden endte 0-2 til gjestene fra Asker.

Om denne kampen hadde vært et diagram, hadde pilen pekt oppover. Frisk er det mer førende laget gjennom hele kampen og spesielt i tredje. Gjestene er også langt mer effektive enn sine konkurrenter. Etter kun 15 sekunder var det #51 Christian Vethe Bye sin tur til å sette pucken der den hører hjemme. Til tross for en rekke sjanser, skulle det likevel gå 14 minutter til neste scoring. Man kan vil si at ringen ble sluttet, da Thomas Valkvæ Olsen avsluttet kampen, slik han startet den. Kampen ender 0-5 til gjestene, og det ser ut til at Henrik Fayen-Vestavik må på smulteringshopping,

- Jeg synes vi kommer bra ut! Vi er gode på linjene og spiller som vi ville spille. Jeg har ingen skudd på meg før ti minutter inn i kampen. Det er vel noe mer rot i den andre, og jeg får mer å holde fingrene i. Samtidig gjør gutta det ekstremt bra i defensiv sone. Vi starter den siste perioden med å punktere kampen, og når gutta leverer sånn defensivt, som de gjorde i dag, så gjør det jobben min enklere. Dette var en godkjent kamp av oss, sier Fayen.

Mens gutta for alvor begynner å finne formen, er det bare for deg å sikre deg billett til serieåpningen mot Vålerenga 9. september klokken 19.00. Billetter finner du her.