• Hovedpartnere

    Partnere

Søndag Søn 4 Februar Feb
Torsdag Tor 15 Februar Feb
Søndag Søn 18 Februar Feb
Torsdag Tor 22 Februar Feb
Lørdag Lør 24 Februar Feb
Torsdag Tor 29 Februar Feb
Lørdag Lør 2 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lørdag Lør 9 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lørdag Lør 16 Mars Mar
Tirsdag Tir 19 Mars Mar
Torsdag Tor 21 Mars Mar
Lørdag Lør 23 Mars Mar
Lørdag Lør 30 Mars Mar
Mandag Man 1 April Apr
Onsdag Ons 3 April Apr
Fredag Fre 5 April Apr
Søndag Søn 7 April Apr
Tirsdag Tir 9 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr
Hjemme
Vålerenga
VIF
Borte
Frisk Asker
FRI

TOK OVER TABELLTOPPEN

  1. januar 2017 ødela gutta festen for Vålerenga i den siste kampen i gamle Jordal Amfi, og i kveld gjorde gutta det igjen da de satte vertene på plass og ble det første laget som dro hjem fra nye Jordal Amfi med alle poengene.

Dessverre ble kveldens kamp spilt for tomme tribuner, men de få som fikk anledning til å overvære kampen live fikk se et Frisk-lag som kontrollerte store deler av kampen. En av dem var landslagstrener Petter Thoresen, og vi tror at han fikk notert et par Frisk Asker navn på blokka. En av dem var Viktor Granholm, som noterte seg for hat-trick i kveldens kamp. Historisk også det, for dermed ble Granholm første spiller med hat-trick i nye Jordal Amfi!

ENDRE MEDBY ÅPNET SHOWET

Etter en start på kampen hvor det var litt "ta og føle på" fra begge lag, kunne Bobby MacIntyre fange pucken dypt i vertenes sone, og fant Endre Medby som banket inn 0-1 etter drøye syv minutter spill.

Og det skulle ikke gå lang tid før nevnte Granholm skulle starte sitt mål-show. Kun 46 sekunder etter Endres mål brukte Viktor sitt berømte håndleddskudd og feide inn 0-2. Bare snaue tre minutter inn i andre periode var Granholm frempå igjen, og denne gangen var det en elegant dragning foran Søberg og en backhand som førte til 0-3. Lekkert, herr Granholm! Og han var ikke ferdig med det! Etter et håndleddskudd og en dragning skulle Viktor vise frem mer fra reportoaret sitt, nemlig et feiende slagskudd! Det hørte keeper Søberg bare suset av, og dermed sto det 0-4 på den flotte jumbotronen i Jordal Amfi før kampen var halvspilt!

Hjemmelaget kom ikke til så mange farlige avslutninger, men etter mye trafikk foran Dahlberg fant Colin Spaberg Olsen åpningen og kunne redusere til 1-4 snaue tre minutter før andre pause. De hadde mest puckinnehav i midtperioden, men likevel vinner vi perioden 2-1.

I tredje periode skulle vår finske back også bli historisk, som den første finske backen som scoret i nye Jordal Amfi. Det ble Jimi Kuronens første mål i Frisk-drakten, og selv synes han det var greit å få det unnagjort.

"Det kjennes godt å få unnagjort det første målet", smiler Jimi.

"De hadde vel pucken mer enn oss i kveld, men vi var mer effektive. Vårt overtallsspill var veldig bra i kveld, og vi utnyttet våre sjanser bra", sier Jimi, og sier seg fornøyd med samarbeidet med back-partneren Nicolay Andresen.

"Jeg synes vi har kommet godt i gang sammen, og tror vel bare at det kan bli bedre etter hvert som vi kommer lengre ut i sesongen", avslutter Jimi.

Colin Spaberg Olsen reduserte til 2-5, og dermed ble det samme resultat som i den siste kampen i gamle Jordal Amfi!

HAT-TRICK GRANHOLM

Som første spiller med hat-trick i nye Jordal Amfi, kunne også Viktor overta plassen som lagets toppscorer med sine åtte mål. Selv var han fornøyd med seieren, og synes det er greit for historiebøkene at laget tok både den siste seieren i gamle Jordal Amfi, og den første i nye Jordal Amfi.

"Ja, det er morsomt det! Det er kult å være første spilleren som scoret hat-trick her også", smiler en godt fornøyd Granholm etter at 5-2 seieren var et faktum.

"Det er en superfin hall, og jeg synes det var en "voksen" seier av oss i kveld hvor alle gjør jobben sin. I tillegg står Dahlberg veldig solid bak der - som vanlig. Så er jeg heldig som ender opp med tre mål i dag, og det er jo ikke ofte man gjør det", sier Granholm.

Vidar sier at dere har mer å gå på?

"Joda, det tror jeg vi har. Men vi har fått til bra power play - bank i bordet - så vi håper at vi kan fortsette sånn," avslutter tremålsscorer Granholm.

I tillegg kan det nevnes at både Mats Josten Frøshaug og Bobby Thomas MacIntyre gikk av isen med tre assister!

"DEILIG SEIER"

Vi stiller samme spørsmål til Janna Aasland, som sier seg delvis enig med trenerkollega Vidar Wold.

"Det er enkelte faser i spillet vi føler vi kan gjøre bdre. Det er ikke sånn at vi ikke spiller bra, men det er noen ting vi kan gjøre enda bedre. For eksempel spillet i angrepssonen som vi ønsker å ligge på litt lengre enn det vi gjør i dag, noe vi har gjort bra i andre kamper til nå, men kanskje ikke så bra i dag. Men vi er effektive og spiller en god, smart bortekamp. Jeg liker at gutta går på mål, og skaper trykk og muligheter, men vi må kanskje bli litt mer desperate på andre puckene og gjenvinne de."

Vi kommer ikke utenom Granholm med tre mål i dag.

"Bra kamp, og han skal jo score mål for oss. Tre mål i dag er veldig bra, og han har jo et veldig bra skudd."

Men det er mange som kan trekkes frem i dag, for i dag var det en lagseier?

"Absolutt. I dag var det uten tvil en lagseier - en kjempelagseier. Akkurat som mot Stavanger sist. Det er laget med stor L som vinner den kampen her, og selv om Viktor scoret tre mål så er det laget som vinner i kveld", sier Janna.

Bolling Vaaler klarte seg uten alvorlig skade?

"Ja, det så ikke bra ut, men det ser ut til å ha gått bra med han. De ønsket ikke at han skulle spille videre, men jeg tror han er tilbake i trening allerede i morgen."

Spesielt å spille for tomme tribuner?

"Ja, i dag merket vi litt på det. I en ny arena som tar over 5000 tilskuere var det spesielt hvor du hørte alt som ble sagt. Så håper at det ikke tar lang tid før vi igjen kan spille med publikum på tribunen."

Deilig å ligge på toppen av tabellen?

"Ja, absolutt. Skal ikke klage på det! Men vi skal være ydmyke, og ikke tro at ting kommer av seg selv i de neste kampene. Vi må fortsette å grave og gjøre den jobben som vi gjør, hvis ikke snur det fort", avslutter Janna.

Neste oppgjør er Manglerud Star hjemme på søndag. Dessverre også den uten publikum på tribunen.....

KVELDENS MÅLSCORERE

  1. periode 0-1 EQ by 55 E. Medby - Assist: 29 B. Macintyre 7:03

0-2 by 59 V. Granholm - Assist: 21 M. Frøshaug, 40 F. Jacobsen 7:49

  1. periode 0-3 59 V. Granholm - Assist: 21 M. Frøshaug, 15 M. Dokken 22:56

0-4 PP1 by 59 V. Granholm - Assist: 65 J. Kuronen, 29 B. Macintyre 25:12

1-4 44 C. Olsen - Assist: 56 T. Taimi 37:02 3. periode

1-5 PP1 by 65 J. Kuronen - Assist: 21 M. Frøshaug, 29 B. Macintyre 43:38

2-5 44 C. Olsen - Assist: 91 A. Sundberg, 56 T. Taimi 56:51