Borte

– SYNES VI GJØR EN GOD KAMP

Ordene tilhører Janna Aasland etter at det ble nok et tap i CHL, denne gangen mot finske Tappara Tampere. For det var en veldig jevn kamp hvor det fort kunne tippet vår vei hadde vi vært litt mer effektive i overtallsspillet vårt. Og det var det nok ikke mange som hadde forventet på forhånd, etter at både Nicklas Dahlberg og Anders Bastiansen – i tillegg til Reid Petryk – måtte melde forfall før kampstart.

“SHORT-HANDED GOAL”

Det begynte bra for våre i kveld, og vi var fullt på høyde med finnene i starten av kampen. Etter drøye syv minutter fikk gjestene en utvisning, og vi hadde håp om å få til noe offensivt. Men det skulle bli gjestene fra de tusen sjøers land som snappet pucken i egen sone, og Otto Rauhala gjorde ingen feil da han kom alene gjennom mot Henrik Fayen Vestavik. Et surt mål å få i mot i en ellers god Frisk-periode.

Vi fortsetter å produsere sjanser, og med under minuttet igjen av perioden sitter den endelig for Hampus Gustafsson. Assistert av Sebastian Johansen og Henrik Ødegaard kunne svensken sette pucken forbi den finske keeperen, og etter 20 spilte minutter var lagene like langt.

I andre periode kom det ingen mål, og vi burde definitivt utnyttet våre overtall bedre. Vi fikk muligheten til å spille 5 mot 3 i en relativt lang periode, uten at vi greide å sette det helt store trykket på det finske målet. Perioden ebbet ut uten mål for noen av lagene, men vi vinner også den perioden 9-7 i skuddstatistikken.

I den siste perioden er det Tappara som viser forskjellen på effektivitet i lagene, og i løpet av de siste 20 minuttene scorer laget to ganger – begge gangene i spill 5 mot 5. Ingen av målene kan vår unge keeper klandres for, og “Fayen” får fullt fortjent bestemannsprisen etter en kamp hvor han hadde relativt mye å gjøre. Og dommen fra sjefen er god.

– Jeg synes vi gjør en god kamp, sier Janna etter kampslutt.

– Vi snakket før kampen om at dette var en god mulighet til å komme opp i tempo igjen fra de siste kampene vi har spilt, som kanskje ikke har vært så gode. Og det synes jeg gutta respondere veldig bra på. Vi er med i hele kampen, spiller solid defensivt og skaper en god del offensivt. Vi spiller jevnt med Tappara, og det skal vi være stolte og fornøyd med. Men så må vi kneppe opp i Power Play, for det er det som avgjør litt i dag synes jeg. Vi kunne stjålet denne kampen om vi hadde vært litt mer effektive i dag, fastslår Janna Aasland.

– Vi greier å følge Tappara på tempoet i dag, og satser på at vi greier å ta med oss tempoet inn i de to neste vanskelige bortekampene mot Stjernen og Vålerenga.

Du manglet noen sentrale spillere i dag. Hvem tror du vil være klare til torsdagen av de tre?

– Alle tre.

Med 1-3 tap i dag står vi fortsatt uten poeng i årets CHL, men dagens kamp må sies å ha vært svært så underholdende for oss på tribunen. Gunstig kan man vel også si at den var, all den tid at gutta har sett ut til å ha falt i tempoet de siste kampene og at det derfor var en bra gjennomkjøring hvor de kunne få kjenne på et høyere tempo. Så gjenstår det å se om gutta klarer å holde seiersrekken intakt mot Stjernen førstkommende torsdag!