- LAGET VISER ENORM KARAKTER

Den siste bortekampen før Lillehammer kommer på besøk i Varner Arena, er nå et faktum.

Med fasit i hånden kan man vel ikke annet enn å smile. Det gjør hvert fall assistenttrener Simon Stolt Wang etter dagens resultat,

- Det er en voksen ishockeykamp, med to lag som er disiplinerte til sitt system. Syns overall vi er det beste laget i 5 mot 5. Kampen blir noe preget av utvisningsminutter begge veier. Vi er igjen gode i undertall og får scoret ett i overtall. Laget viser enorm karakter når vi klarer å snu det med så få minutter igjen, veldig gøy! Totalt sett er vi fornøyde med kampen, og ekstra kult med en slik avslutning.

Kampen åpner i et høyt tempo fra begge lag. Allerede etter 1 minutt og 17 sekunder er det tid for undertallsspill for de oransje. Det defensive ser ut til å sitte, og dermed blir det ingen uttelling for Stjernen. Utover i perioden blir det mer og mer dominans fra Asker-laget, men det skal likevel ta tid før pucken finner veien til nettet. Frisk lever et solid overtallsspill etter at Gunnarsson får to minutter for holdning, men heller ikke denne gangen kommer pucken seg forbi Stjernens sisteskanse Eliasson. I det hjemmelaget er fulltallige, er det Bastiansen som må inn i fryseboksen – også for holdning. Når kapteinen igjen setter skøytene på isen viser stillingen fortsatt 0-0. I det perioden nærmer seg slutten, får Stjernens #88 Cangelosi lirket inn pucken bak Nicklas Dahlberg og sørger for en 1-0 ledelse. Skuddstatistikk 12-16.

De påfølgende 20 minuttene starter i et like høyt tempo som de første. Etter drøye fire minutter utvikler det seg en liten dans foran Stjernens mål, som resulterer i et powerplay til de oransje. David Morley er nådeløs fra venstrekanten, og sørger for å utligne til 1-1, assistert av Hampus Gustafsson. Det leveres et svært solid spill fra dagens gjester, det er raske vendinger, høyt press, og solid spill i egen sone - gutta er fulle av energi. Dog, ser man nok en periode preget av mange utvisninger. Statistikken viser 3 utvisninger til Frisk Asker og 5 til hjemmelaget. Sett med Friskøyne kan man likevel konkludere med at gutta leverer! Skuddstatistikk: 7-16.

Store deler av kveldens tredje periode skulle ikke bli like fornøyelig for det gjestende laget. Det var et meget påskrudd Stjernen som etter 6 minutter og 52 sekunder tok ledelsen 2-1 ved Cangelosi. Kampbildet får de fleste til å bite negler, og spenningen blir ikke noe mindre når Mikkel Seiergren Christiansen setter pucken på knallhardt og nydelig vis i nettet, 2-2. Kampens siste fem minutter skulle bli både innholdsrike og morsomme for de tilreisende Frisksupporterne. Asker-laget blir tildelt straffe med to minutter og 9 sekunder igjen på klokka. Hampus Gustafsson er rolig som skjæra på tunet og sørger for en 2-3 ledelse. En fikk ikke sitte lenge på setet, før det igjen var opp i full jubel. Christian Fosse sender av gårde en lekker pasning, adressert Thomas Valkvæ Hollevik Olsen, som på vakkert vis punkterer kampen og sørger for at nye tre poeng blir med hjem til Varner Arena. Kampen ender 2-4. Skuddstatistikk 3. periode: 14-11.

Christian Fosse leverte en solid kamp, og var millimeter unna både én og to scoringer. I likhet med Stolt Wang, trekker han frem lagmoralen,

- Det er en solid bortematch av gutta. Sterkt å komme tilbake etter å ha ligget under i 2. perioder, det viser høy lagmoral. Godt at det løsnet og vi fikk inn puckene på slutten. Nå skal vi bare fortsette i samme stimen som siste periode og ta Lillehammer på tirsdag. Det blir en tøff og morsom kamp, så vi satser på mye folk på tribunen og god trøkk.

Vi kan ikke si oss annet enn enig med Fosse, og håpe på at du tar med deg familie og venner til Varner Arena førstkommende tirsdag. Pucken droppes 18.30, dørene og restauranten åpner fra 17.00 og fra 17.15 går quizen i sportsbaren av stabelen. Billetter til Fosses første reunion med gamlelaget finner du ved å klikke deg inn her.