Torsdag Tor 11 April Apr

MØRKT I NORD

At det er mørketid i nord er noe som er velkjent, og dessverre ble det ikke mange lyspunktene å ta med hjem fra Nordkraft Arena.

KONTRET OSS I SENK

Overraskelseslaget Narvik har vist tidligere at de er å regne med i årets serie med seier over både Stjernen (to ganger) og Vålerengen på hjemmeis, og de kom ut i 100 allerede fra start. Janna og Vidar måtte klare seg uten Petter Kristiansen og Fredrik Lystad Jacobsen, i tillegg til Mats Frøshaug og Patrick Bovim, og muligens ble det litt for offensiv tankegang på våre som skulle bli avgjørende. Hjemmelaget kom til 12 avslutninger i første periode, og scoret på tre av dem. De fikk komme både alene mot Nicklas, to mot en og fire mot tre, og selv om vi først utlignet til 1-1 ved Christian Kåsastul, måtte vi jage mye av kampen etter at Narvik gikk opp til 3-1.

Vi reduserte til 3-2 ved Reid Petryk, som dermed er oppe i 5 mål, og utlignet til 3-3 ved Hampus Gustafsson, hans 9. for sesongen. Men da hjemmelaget gikk opp til 4-3 drøye tre minutter ut i tredje periode, greide ikke våre å få til noe særlig offensivt utover i perioden, og til slutt kunne Narvik sette inn 5-3 i åpent bur.

– FOR MANGE PERSONLIGE FEIL

Som vi har opplevd i flere av de siste kampene, så ble det alt for mange personlige feil i kveld, skal vi tro Janna Aasland.

– Vi gjør noen grove personlige feil som vi ikke kan tillate oss på dette nivået, og da blir vi straffet hardt, sier Janna.

– Vi må skyte mer, og ta kampen foran deres mål. Vi visste på forhånd hvordan Narvik spiller, og vi så det da vi møtte dem i Askerhallen, men likevel så går vi totalt bom, sier en skuffet trener etter kampslutt.

Alex Lavoie kom ikke ut etter første pausen. Hva skjedde?

– Det var skøyta hans som røyk, og han måtte bare få den fikset. Ikke noe mer dramatisk enn det.

Vi spør også Endre Medby om han har noen forklaring på at det gikk som det gikk, men noen god forklaring har han ikke.

– Vi spiller altfor dårlig. Vi har gått gjennom hvordan Narvik spiller, og likevel så taper vi på akkurat det vi har snakket om, sier en skuffet Medby.

Søndag kommer Grüner på besøk i Askerhallen, og selv om laget tapte 7-5 på Hamar i kveld, så sto det 6-5 helt til det gjensto snaue 20 sekunder. Da satte Storhamar 7-5 i åpen kasse. Og Janna er helt klar på at det ikke kommer til å bli noen enkel kamp på søndag.

– Serien har blitt veldig jevn i år, og vi ser at Narvik slår både oss og Vålerenga, mens Grüner spiller jevnt med Storhamar. Så det blir absolutt ikke noen enkel kamp for vår del på søndag, slår Janna fast.

Vi satser på at gutta kommer tilbake på vinnersporet allerede på søndag, og vi synes Janna avsluttet det ganske greit:

– Vi får starte på en ny seiersrekke med åtte nye seire på søndag.

Og etter søndag venter det en landslagspause, som nok kan komme godt med for våre gutter som har spilt tre kamper i uka nesten hele høst.