Borte
Frisk Asker
FRI

SLURVETE "NESTEN-UHELL" I NORD

Det var lite som tydet på at det var bunn mot topp i Nordkraft Arena lørdag kveld, for hjemmelaget holdt godt følge med våre helter i tre perioder!

Arctic Eagles er kallenavnet på Narvik-laget, og man skulle nesten tro at våre spillere til tider trodde at det er en utrydningstruet ørneart de spilte mot på måten de spilte - men det er de altså ikke! Duellspillet var svakt og gutta virket noe uinspirert til tider.

Det måtte to overtallsspill til for å finne åpningen bak Narvik-keeper Fröberg, og selv om det var lekre scoringer fra Thomas Valkvæ Olsen og Hampus Gustafsson så var det noe uforløst over gutta i kveld. Hjemmelaget skal ha honnør for sitt offensive press som ødela mange av våre oppspill, og her hadde de åpenbart gjort hjemmeleksene sine.

SLURVETE SPILL

Vinnerne av kampene i Fjordkraft-ligaen er aldri gitt på forhånd, og det gjelder ikke å slippe seg ned mentalt i noen av oppgjørene. Dessverre så det ut til at våre ikke var 100% fokusert fra start, og det ble for slurvete spill i egen sone som fort kunne ført til flere baklengsmål. Heldigvis var Nicklas "på jobb", og avverget flere gode Narvik-sjanser inklusive en straffe. Den kom etter at Hampus Gustafsson agerte keeper og reddet oss fra et baklengsmål.

Vi tok som sagt føringen i kampen, og målet kom etter at Thomas Valkvæ Hollevik Olsen kunne sette inn returen på et skudd fra Endre Medby. Da trodde nok mange av oss som satt hjemme i Asker at "nå kommer ketchup-effekten", men man kan vel trygt si at det gjorde den ikke. Narvik hadde flere store sjanser, og traff blant annet tverrliggeren bak Dahlberg. Kaptein Bastiansen måtte sette seg i utvisningsboksen, og igjen måtte Dahlberg ta frem sine ypperste keeper-egenskaper!

I andre periode kom først straffen til Narvik, som altså Dahlberg reddet, men i et Power Play hvor Nicolay Andresen satt utvist, kunne hjemmelaget styre inn utligningen. Nå var det ikke bare Narvik som produserte store sjanser, og blant andre Endre Medby kunne fort satt en puck eller to i nylonen bak nevnte Fröberg.

Starten av tredje periode bar preg av at det hadde blitt sagt noen alvorsord i garderoben i pausen, for gutta tok kommandoen fra første dropp. Vi hadde nesten 10 skudd på mål før hjemmelaget fikk sitt første, og både Viktor Granholm og Jimi Kuronen kom til store sjanser. Målet kom først i et nytt Power Play, og Basse finner Hampus Gustafsson som banker inn sitt niende mål for sesongen. Thomas Valkvæ Olsen fikk også assist på den scoringen, og er dermed oppe i 8 poeng på 9 kamper.

I sluttminuttene koker det litt på Narvik-benken, og laget får utvisning for for mange spillere på isen. Da gjensto det 3.12 av perioden, og i det påfølgende Power Playet var vi bare millimetere fra ny scoring fra Hampus Gustafsson. Kampen ebbet ut med seier 2-1 til oss, og vi håper og tror at gutta har et gir til å gå på når pucken droppes klokken 14.00 søndag.

JANNA: - IKKE HELT INNE I DUELLSPILLET

Etter kampslutt er det en mellomfornøyd trener vi snakker med.

"Vi er ikke helt inne i duellspillet i starten av kampen, og taper for mange av dem. Gutta var ikke helt på fra start", sier Janna.

Hva skyldes dette, tror du?

"Det kan være flere årsaker som spiller inn, som dagsform, reisen i går og hotellovernattingen, men det er alltid tøft å spille her oppe! Det opplevde vi i fjor, og når de har "los" så gir dem seg aldri!" Sier Janna om dagens motstandere.

Men det var vel greit for nervene at Narvik pådro seg en utvisning i sluttminuttene?

"Jo, det passet oss bra. Vi spilte ingen god kamp i dag, men tok tre poeng. Det er det viktigste", smiler Jan Andre Aasland.

I morgen er det altså "retur-oppgjør" i Nordkraft Arena, og vi satser på at gutta er mer påskrudd fra start!