Torsdag Tor 11 April Apr

BEST I 60 MINUTTER!

Før dropp var det serpingene som stod med alle poengene som har blitt utdelt mellom lagene denne sesongen. Det hadde gutta store planer om å gjøre noe med.

Time to shine

De blåkledde startet kampen sterkest, men det var på ingen måte en overlegen start. Det ble mye skøytegåing på de to lagene. Hele 50,9 km ble tilbakelagt den første perioden. Til tross for at Frøshaug kunne skilte med en kjempesjanse, ville det seg ikke. Etterhvert som perioden gikk, tar Askerlaget stadig mer plass på isen. Godt deffansivt spill resulterer i mange sjanser. Kampens første tyve minutter blir likevel keepernes time to shine. Tavla viste 0-0 til pause.

Hull på nullen

Kampens andre runde med tyve minutter, startet på best mulig vis. Et lekkert forarbeid av Hampus og Morley la alt til rette for at unggutten Eskil Wold skulle sende pucken i nettmaskene, dermed var det Asker-laget som først skulle skyte hull på nullen! Ikke lenge etter scoring pådrar Meisingset seg to minutter i fryseboksen for hjemmelaget. Det skulle ikke ta mer enn et lite minutt før det var vår tid til å sette oss. De blåkledde har vært farlig effektive i overtall så langt i sesongen. Denne gangen var det et snaut minutt de skulle få med én mer på isen. Undertallsspillet til våre egne holdt unna og stillingen var fortsatt 0-1 i det begge lag ble fulltallige.

Sparta finner ingen åpning, og det blir ikke bedre i det Spartas kaptein Roest må to minutter ut for slashing. Hjemmelaget jobber heroisk for å holde unna presset. Det blir to intense minutter i hjemmelagets sone, men Sparta holder unna. Knappe minuttet etterpå fikk Meisingset nok en to minutter. Også dette overtallet skulle by på en rekke sjanser, men ingen mål. Perioden ender 0-1!

Perfekt vis

Det er tydelig at Frøshaug er het om dagen. En rekke muligheter har vært millimeter unna å øke ledelsen mot de blåkledde. Men det var ikke Frøs eller lagkameratene som skulle stå for neste scoring. Jakobsson leverte en bursdagsscoring verdig, da han satte 1-1 målet på Spartas 93-årsdag. Det ble ikke noe mindre nervepirrende for den tilreisende Askerfansen når Bastiansen får to minutter for krysstakling. Sparta har vært dødelig effektive i sitt overtallsspill så langt i sesongen, men det hjalp lite mot våre menn. Det gjenstod drøye ti minutter av kampen da Sparta nok en gang var fulltallig, og disse minuttene ble i stor grad preget av Hawaii-hockey. Frem og tilbake er like langt, og når ordinær tid er over viser tavla 1-1.

Dermed var det tid for overtidsspill og tre mot tre i fem minutter. Halvveis ut i overtiden får Lagacé seg en trøkk av hjemmelagets Østby. Det resulterer i powerplay for gjestene. Morley demonstrerer på perfekt vis hvordan det gjøres og sørger for at to poeng blir med hjem til Asker.

*Foto: Henning Ekeli

-Det var en deilig seier! I overtid er det alltid litt mer plass og når utvisningen kom visste vi det ville gi oss muligheter. Vi hadde flere muligheter også før vi satte målet. Dette var en viktig seier, og en spesielt sterk seier på borteid mot et lag som Sparta, sier en smørrblid Morley.

-Vi leverer en veldig god bortekamp. Vi slipper til lite store sjanser i mot og er totalt sett over 60 minutter, det beste laget. Det er sterkt borte mot Sparta, så vi er meget fornøyd, legger trener Janna Aasland til.

Sikre deg billett nå!

En slik seier må feires, og den beste måten å gjøre dette på er å sikre seg en billett til lørdagens kamp mot Storhamar i Askerhallen. Billetter får du kjøpt i Frisk Asker-Appen, her eller i døra! Droppen går 15.30, vi sees!