Lørdag Lør 24 Februar Feb
Tirsdag Tir 9 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr

- DET FINNES RETT OG SLETT IKKE NOE BEDRE!

Med en 2-1 ledelse til Sparta i kvartfinaleserien, var det duket for en viktig og innholdsrik kamp i Varner Arena.

Det var mye spenning i lufta da lagene entret isen for den fjerde kvartfinalekampen. Etter en brakseier i Sarpsborg på torsdag, var det skyhøye forventinger til kveldens hjemmelag – og de innfridde til de grader. Etter tre intense og fartsfylte perioder var det de oransjekledde som kunne juble høyest. Festen ender med en 4-2 seier og dermed er står det 2-2 i kvartfinaleserien. Det var ikke bare publikummet som var fornøyd med dagens gjennomføring, Vidar Wold var en meget blid kar etter kamp.

- Vi leverer nok en solid sluttspillkamp. Vi gjør det bra i egen sone og det trøkket Sparta til tider har, klarer de ikke skaper spesielt mye av. Gutta er gode på å holde de på utsiden.

Hjemmelaget kommer ut noe bakpå i kampens første minutter, men tar seg fort opp og skaper mange farlige sjanser. David Morley sender hjemmelaget i føringen allerede etter drøye syv minutter. Sparta pådrar seg en utvisning midtveis i perioden, og gutta viser hvorfor de er å frykte i powerplay. Kun sekunder etter at Roest er tilbake på is prikker Dokken pucken bak Paterson og sørger for en 2-0 ledelse, som holder hele perioden.

Kveldens andre periode gir mange Frisk-supportere hjertet i halsen. Til tross for at hjemmelaget leverer en solid periode, minsker Lundeberg Asker-lagets ledelse ved å prikke inn Spartas første scoring for kvelden. På stillingen 2-1, er det «comeback king» Jacob Lagacé som sender publikum i ekstase etter en særdeles pen scoring fra droppsirkelen. Gleden var dog kortvarig, for drøye fem minutter senere er det Spartaspiller Jakobssens tur til å løfte henda i været og sørge for fest i Sparta-svingen. Perioden ender 3-2.

Det er mange oransjekledde som fortjente en klapp på skulderen for dagens innsats, men unggutten Bolling Vaaler leverte en solid prestasjon,

- Vi starter veldig bra, og scorer to viktige mål. Sparta kommer etter hvert litt inn i kampen, men vi scorer når vi trenger det som mest!

Bolling Vaaler var nemlig mannen som skulle sette hele Varner Arena i fyr og flammer. Etter oppspill fra Nevalainen leverer han et solid skudd som treffer nettmaskene.

- Det var en viktig scoring – og påtide. Det er første målet denne sesongen, men desto deiligere. Varner var nesten fullsatt og stemningen i arenaen var bra! Det får man gåsehud av. Det finnes rett og slett ikke noe bedre! sier Bolla, Bolling Vaaler om målet.

Resten av perioden gjør Sparta et ærlig forsøk, men blir fullstendig stoppet av et energifyllt og påskrudd Frisk. Når sekundene renner ut er det til trampeklapp fra publikum. Nå er det tid for ny kamp, allerede mandag.

- Spillet vårt i special teams (red: powerplay og undertall) er nok det som bikker kampen i vår favør. Her leverer vi veldig godt! Nå gjelder det å mobilisere i Sarpsborg på mandag og skaffe oss en hjemmebanefordel til onsdagens kamp her i Varner Arena, avslutter Vidar Wold.