Søndag Søn 7 April Apr
Tirsdag Tir 9 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr

EN SLITESEIER!

Etter en komfortabel seier mot Ringerike på hjemmebane, var det dags for å ta turen til Grünerløkka.

En kjempeblemme

Grüner starter kampen med å legge høyt press på det besøkende laget. Men det hele ser ut til å snu etter drøye tre minutter. Da pådrar Grüner seg to minutters utvisning for holding. Til tross for at det første overtallspillet ikke ga uttelling, skulle det ikke gå lange tiden før vi fikk enda en mulighet. Bare sekunder etter Grüner var fulltallige ventet neste powerplay for Asker-laget. Det ble utnyttet til det fulle, Niklas Nevalianen setter 0-1! Frisk benytter seg av momentum og kun minuttet senere setter Granholm pucken i mål på break away. Med rett under åtte minutter igjen av perioden var det gjestenes tur til å besøke fryseboksen i to minutter. Hjemmelaget er effektive og utnytter sjansen. Johnsgård får stå helt alene på første stolpe og putter pucken i nettet, stillingen viser 1-2. Det skulle dog ikke ta lange tiden før Viktor Granholm igjen setter pucken der den hører hjemme. Denne gangen etter en kjempeblemme av hjemmelagets sisteskanse. Klokka viser 1-3 når perioden renner ut.

Beviser hvorfor han er tatt ut

Det ble travelt for Grüners sisteskanse, Pappilon, i første periode. Han var nok glad for at kampens andre periode så ut til å gi han noe lettere arbeidsforhold. Periodens første minutter er det Grüner som leder an, det resulterer i en scoring av Berling. Tavla viser dermed 2-3. Det skulle ta langt tid før periodens neste store begivenhet skulle finne sted. Til tross for en del utvisninger, skulle neste scoring skje mens begge lag var fulltallig. Eskil Wold beviser hvorfor han er tatt ut på U20 landslaget og setter pucken bak Pappilon. Kun 39 sekunder senere finner pucken veien bak Fayen-Vestavik, også denne gangen var adressanten Berling. På tampen av perioden, med ett minutts mellomrom, får Nicolay Andresen og Magnus Geheb hver sin utvisning. Perioden blåses av, i utvisningsboksen finner man to Askergutter og på tavla står det 3-4 til de oransjekledde.

Desperat og udisiplinert

Tredje periode starter med 3 mot 5 spill i 37 sekunder. I sekundet Nicolay Andresen skal på, setter Grüner kveldens fjerde scoring, stillingen viser 4-4. Berling kan dermed notere seg for et hat-trick. Ikke lenge etter var det Frisk Asker sin tur til å score i powerplay. Nok en gang var det Eskil Wold som plasserte pucken, på elegant vis, bak Pappilon. Grüner jobber desperat for en utligning, men det ville seg ikke for Oslolaget. Isteden blir det idømt straffe til Frisk Asker etter at Grüners Björlin hekter Frøshaug foran mål. Morley trer ut på isen, og finter ut Grüners keeper. Stillingen viser 4-6! Frisk fortsetter å presse høyt, hjemmelagets spill blir stadig mer desperat og udisiplinert som fører til flere utvisninger. Det vet Magnus Geheb å utnytte seg av og punkterer kampen med 4-7 scoring.

Vi tok en rask prat med en fornøyd trener Janna Aasland etter kampen.

Det var ingen enkel dag på jobben i dag, men vi tar med oss tre poeng hjem. Hva er din analyse av kampen? -Det er en sliteseier, hvor vi egentlig har brukbar kontroll på kampen. Vi gir Grüner litt for enkle muligheter, og de mulighetene scorer de på. Vi er gode i powerplay i dag, og det er det som vinner kampen for oss,

Vi spiller på tre rekker i dag og har gjort det en stund. Er dere bekymret for slitasjen på gutta? -Nå som kampprogrammet har roet seg ned litt så er vi ikke så bekymret som vi var tidligere. Vi har landslagsopphold om en uke og forhåpentligvis er noen av spillerne på vei tilbake etter det, avslutter Aasland med et smil.

Nå er det bare å bruke de neste dagene på hvile og resitusjon. Neste kamp er først på torsdag, denne gangen mot Lillehammer på borteis.