• Hovedpartnere

    Partnere

Torsdag Tor 29 Februar Feb
Lørdag Lør 2 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lørdag Lør 9 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lørdag Lør 16 Mars Mar
Tirsdag Tir 19 Mars Mar
Torsdag Tor 21 Mars Mar
Lørdag Lør 23 Mars Mar
Lørdag Lør 30 Mars Mar
Mandag Man 1 April Apr
Onsdag Ons 3 April Apr
Fredag Fre 5 April Apr
Søndag Søn 7 April Apr

– FORSVARSGENERALEN VI HAR ØNSKET OSS

Det er en stor glede å meddele at Alexander Bonsaksen er klar for Frisk Asker.

Den meriterte backen kommer fra et syv år langt opphold i Finland. Derfra kan han skilte med to finske mesterskap, samt at han som kaptein ledet laget sitt til semifinaler for første gang i klubbens historie.

Totalbildet ble avgjørende for 35-åringen, som tilstår at valget mellom moderklubben Vålerenga og Frisk Asker ikke var lett.

– Rent følelsesmessig har det vært en veldig krevende beslutning og jeg tror ingen tviler på mine følelser for Vålerenga. Jeg gjør hvert fall ikke det. Samtidig er jeg er i en fase av livet der jeg må tenke større og lengre enn det rent ishockeymessige. Jeg er primært profesjonell hockeyspiller. Jeg ønsker best mulig rammer for å være nettopp det og få mulighet til å vinne mesterskap. Minst like viktig er det at jeg må tenke på hva jeg skal gjøre når spillerkarrieren er over. Når jeg har vurdert disse hensynene i kombinasjon har det egentlig ikke vært så vanskelig.

Frisk Asker jobber kontinuerlig med å profesjonalisere driften av klubben som helhet. Det er en anerkjennelse av arbeidet som har vært nedlagt, når spillere av Bonsaksens kaliber velger å skrive under på en toårig kontrakt. Christian Haune, styremedlem med ansvar for sport, letter litt på sløret med tanke på veien fram til signeringen,

– Vi har hatt en fin prosess med Alexander over ganske lang tid. Vi vurderte vel sjansen for at han ville havne i Vålerenga som 90%, men sjelden har det vært så hyggelig å ta feil, sier Haune, som legger til at begge parter har spilt med åpne kort hele veien.

– Det betyr også at vi var tydelige fra dag én på at vi aldri ville kunne «vinne ham» på ren økonomi. Derimot kunne vi tilby en solid totalpakke, med stor vekt på hvordan vi tenker og planlegger for videre utvikling av klubben, sier Haune, som er svært fornøyd med å nysigneringen.

– Alexander har stor tro på klubben, et sterkt ønske om å vinne og en tydelig ambisjon om å bidra i gruppen med sine erfaringer og kvaliteter, både på og utenfor isen.

Bonsaksen selv legger vekt på at det var totalinntrykket av klubben, fasilitetene og hvordan klubben driftes og tilrettelegger for sine utøvere som tippet vektskålen,

– Frisk Asker har drevet profesjonelt og tatt godt vare på spillerne sine over lang tid, og de har hatt sportslig suksess. De har presentert sine kortsiktige og langsiktige planer for klubben og laget, hvordan de tenker og jobber på flere deler av sin virksomhet, og de har fantastiske fasiliteter og utviklingsmuligheter i Varner Arena. Ikke minst har de også skaffet meg en jobb som jeg egentlig trodde jeg bare kunne drømme om, som samtidig gir meg de beste forutsetninger for å kunne prestere som spiller. Da ble det totalt sett en mulighet jeg er veldig takknemlig for og som jeg ikke kunne takke nei til.

Foruten et langt utenlandsopphold, har Bonsaksen 13 år på landslaget og hele 182 kamper med flagget på brystet. Trener Janna Aasland er overbevist om at kvaliteten og erfaringen Bonsaksen bringer inn i spillergruppen vil være viktige i sesongene som kommer,

– I Alexander får vi en spiller med mye internasjonal erfaring både fra klubblag og landslag. Han blir en viktig lederfigur både i garderoben og på isen, ved hjelp av hans erfaring og væremåte. Som spiller er han en som liker det fysiske spillet og skal være en som gjør det litt vanskeligere og vondere å møte oss. Han har en fin ro med pucken og er flink til å løse situasjoner som kan gi oss en fordel i det offensive spillet.

Sportsjef Vidar Wold utdyper:

– Han er den forsvarsgeneralen vi har ønsket oss. Vi har som mål å alltid utvikle og ivareta vår norske stamme og nå får vi enda mer kontinuitet med Alexander sin to-årskontrakt. Etter kommende sesong skal antall importspillere reduseres til fem, og det gjør det ikke noe mindre gledelig at vi har fått til dette. Frisk Asker har som målsetning å være med i toppen av Fjordkraftligaen og kjempe om NM-gull. Med denne signeringen er vi sikre på at vi er på rett vei.

Nå gleder vi oss til at Bonsaksen slutter seg til resten av laget, som allerede er i full gang med oppkjøringen til den kommende sesongen.

Spørsmål kan rettes til sportssjef Vidar Wold.