Frisk Asker
FRI

REDDET AV "THE WALL"

På siden av masken har Nicklas Tobias Dahlberg “WALL”, og i kveld beviste han at han er “mann for sitt ord”. Takket være den 34 år gamle svenske giganten kunne gutta ta med seg 3 poeng fra Sparta Amfi, og vi innrømmer glatt at i tillegg til nevnte Dahlberg, så hadde vi en viss fru Fortuna på vår side i Sarpsborg.

HJEMMELAGET UT I HUNDRE Etter 4.10 av første periode satt den første pucken bak Spartas keeper, Lillegrend. Det var Fredrik Lystad Jacobsen som satte inn sitt sjette mål for sesongen, assistert av Alex Lavoie og Anders Bastiansen. Men før målet kom var det hjemmelaget som hadde rullet inn kanonene i vår sone, og skuddstatistikken viste 10-1 til hjemmelaget etter drøyt halvspilt periode. Men Dahlberg var i storform i kveld, og i tillegg var ikke kanonene til Sparta spesielt bra innstilt.

Like før det var spilt 15 minutter pådrar Sparta seg sin første utvisning for kampen, og etter 47 sekunder viser Marcus Oskarsson frem storslegga når han banker inn sitt første mål i Frisk Asker-drakten. Første periode ender med en to-måls ledelse til oss, mens skuddstatistikken viste 14-6 til hjemmelaget.

Andre periode blir noe mer jevnspilt enn det vi så i første, men til tross for to Power Play greier ikke Sparta å overliste Dahlberg. Vi får så muligheten til å spille 5 mot 3, og i spill 5 mot 4 sitter 0-3 ved Hampus Gustafsson. Vi holder ledelsen til andre pause, og også i denne perioden vinner hjemmelaget skuddstatistikken komfortable 10-5.

I begynnelsen av tredje periode pådrar vi oss en unødvendig utvisning etter å ha for mange spillere på isen. Vi rir av undertallet, og minuttet senere er det hjemmelaget som må sone en 2-minutter. Men i stedet for at vi utnytter overtallet, er det hjemmelaget som til slutt greier å finne et hull i veggen. Svenske Öhman reduserer til 1-3, og snaue fire minutter senere kommer nok en redusering til 2-3 på et backhand-skudd fra Spartas Magnus Nilsen. Da gjensto det drøye 13 minutter av perioden, og det skulle bli mye neglebiting i sluttminuttene med utvisning på både Victor Björkung, og i sluttminuttet også på Henrik Ødegaard. Da må det også nevnes at Sparta hadde en eventyrlig sjanse på “pip åpent” mål, men som de velger å sette over…… Større sjanse går det nesten ikke an å få!

Men gutta greide å ri av undertallet i sluttminuttet, og kunne sikre seg tre verdifulle poeng i Sparta Amfi!

– GIR MYE KRED TIL DAHLBERG

Etter at seieren var et faktum, treffer vi Alex Lavoie som noterte seg for assist på alle våre tre mål. Og den sympatiske canadieren er ikke i tvil om hvem han gir æren for seieren.

– Vi må gi mye kred til Dahlberg, for i kveld var han virkelig god. Samtidig må vi være helt ærlige på at vi var heldige som kunne dra i land seieren, for i første periode var de “all over us”! Men vi utnyttet heldigvis de sjansene vi fikk, og scoret på det første skuddet vi hadde, sier Alex.

Du noterte deg for tre assist i kveld, noe som du vel må være fornøyd med?

– Absolutt, men det er også rollen min i laget det å skape offensive sjanser.

En heldig seier, men samtidig kjempet laget bra når det kokte som verst?

– Ja, vi spilte et bra undertallsspill, og gutta blokkerte skudd og jobbet hardt defensivt. Vi tar denne seieren med oss, selv om vi nok må innrømme at vi var ganske heldig, sier Alex Lavoie med et smil.

Trener Janna Aasland sier seg enig i Alex sin konklusjon, men synes at det uansett alltid er deilig med seier i Sarpsborg.

– Et ran i Sarpsborg er alltid deilig, ler Janna, før han innrømmer at det var tøft å se på hvordan Sparta presset oss i første periode.

– De presset jo oss nesten i hjel i første periode. Vi mistet pucken alt for enkelt i egen sone, og selv om vi løste det noe bedre etter hvert så var det et kraftig press fra Sparta det meste av første periode. Jeg synes vi gjorde det bedre utover i andre periode, men når de får score i vårt Power Play i begynnelsen av tredje, gir det selvsagt dem ny energi. Og når de reduserer til 2-3 får de trua på det, og da koker det rimelig mye for vår del i siste del av tredje periode. Men vi tar med oss tre poeng hjem, fastslår Janna, før han gjør seg klar for hjemreise. Så får vi håpe at han ikke blir arrestert for landeveisrøveri på veien hjem.

ØVRIGE KAMPER

Også Lillehammer greide å slå et lag fra det tidligere fylket Østfold, da de vant 4-2 hjemme over Stjernen. Dermed beholdt de ledelsen de har på oss på tabellen med ett poeng, men med en kamp mer spilt. I Manglerud Ishall gjorde MS kort prosess på Storhamar, og vant også de 4-2. I Narvik vant Vålerengen 5-1, mens Stavanger gruste Grüner hele 9-2 hjemme i DNB Arena. Lørdag er det Storhamar som kommer på besøk, men vi regner med at en Askerhall fullsatt med kvinnelige Frisk-supportere vil bli for mye for laget fra Hamar. (NB! Det er selvsagt lov for dere menn å ta turen og gi deres støtte også!)