Tirsdag Tir 9 April Apr
Torsdag Tor 11 April Apr

- VISER KARAKTER

Under kveldens gratiskamp fikk publikum servert en meget innholdsrik og spennende kamp!

Seriens nest siste kamp er unnagjort. Det hele starter med to meget fine hockey-mål fra hjemmelaget. I begge tilfeller gjenvinner gutta puck i egen sone. Med 2-0 til pause var det klart for en hakket mer intensiv midtperiode. Gjestene setter relativt tidlig en scoring og sørger for 2-1. Kampens tredje periode skulle gi alle Asker-fans høy puls. Lillehammer er effektive, mens hjemmelaget surrer det til for seg selv. Dermed ender det hele i 3-3 og overtall. Når overtallet blir målløst, er det duket for straffer. 10 forsøk endte i ett mål, signert Wold og Frisk Asker. Trenerteamet kunne smile over seier, men Janna Aasland har måtte tilføye noen fler punkter å jobbe med inn mot sluttspillet.

- Vi er selvfølgelig fornøyd med seier. Men vi ser at det er flere ting vi må jobbe med før sluttspill. Dette er et lite tilbakefall, og vi er litt slurvete i deler av spillet vi har jobbet med den siste tiden. Noen av de valgene som ble tatt i dag, har vi den siste tiden hatt fokus på å unngå. Likevel gjør vi mye bra. Vi har fire breakaway og vi har mange bra angrep i offensiv sone.

Før kampen var det tid for å hedre en av dagens spillere:

Han debuterte i eliteserien for Frisk Asker sesongen 09/10. Siden da har han vært en fremtredende spiller på øverste nivå. Etter noen sesonger i Lørenskog og Storhamar kom han tilbake til Frisk før sesongen 19/20. Spilleren er nå inne i sin tiende sesong med tigeren på brystet. Vi gratulerer Mikael Dokken med 400 spilte kamper for Frisk Asker.

Kampens første periode var svært jevn. Hjemmelaget pådrar seg en tidlig utvisning, og Lillehammer leverer et sterkt powerplay. Isak Wallin ufarliggjør det hele og sørger for at gjestene går tomhendte fra overtallspillet. Midtveis i perioden feirer Mikkel Christiansen comebacket, etter sykdom, med å skyte hjemmelaget opp i ledelsen. Med kun 27 sekunder igjen av perioden gjenvinner gutta puck i offensiv sone, og Magnus Geheb sørger for en 2-0 ledelse.

Kampens andre periode blir i større grad preget av utvisninger, og hjemmelaget gjør unna noen helt greie powerplay, men kommer likevel ikke til de helt store sjansene. Seks minutter inn i midtperioden får Lillehammer et relativt enkelt mål. Perioden ender 2-1.

Den tredje perioden går Lillehammer mye på skøyter, og gjenvinner puck fra et Asker-lag som tar rare valg i egen sone. Innledningene snur kampen i sin favør, og med rett over seks minutter igjen av kampen er det gjestene som innehar ledelsen. Det så lenge mørk ut, men med bare sekunder igjen av kampen setter Granholm pucken på elegant vis bak Gran og sikrer overtidsspill.

Overtidsperioden ender målløs, og dermed er det duket for straffer. To stabile keepere, og noen mindre heldige skudd, gjør at straffekonkurransen drar ut. Men sistemann ut for hjemmelaget, Eskil Wold, setter Varner Arena i fyr og flammer. Kampen ender med seier til de oransjekledde.

- Det viser karakter når vi gir fra oss ledelsen, tar tilbake kampen og vinner, sier Janna Aasland.

Det er ingen enkel sak og skyte hull på en kar som har reddet en rekke foregående forsøk. Men et lite hint fra en keeper-legende skulle tippe vektskålen for unge Wold.

- Rett før jeg skulle gå på, så ga Vidar meg et lite hint. Da ombestemte jeg meg, og gikk for det han sa. Da var det egentlig bare å sette den. Ikke så mye «hokuspokus», men det er klart det føles ekstremt deilig å gi det publikum kom for.

Nå ser vi frem mot grunnspillets siste kamp! Denne gangen er det Stjernen som tar turen til Varner Arena, og det samme håper vi du gjør. Billetter får du kjøpt i Frisk Asker-appen eller her. Ønsker du å booke bord i vår restaurant kan det gjøres her.