• Hovedpartnere

    Partnere

Tirsdag Tir 22 Februar Feb
Torsdag Tor 24 Februar Feb
Lørdag Lør 26 Februar Feb
Tirsdag Tir 1 Mars Mar
Torsdag Tor 3 Mars Mar
Lørdag Lør 5 Mars Mar
Tirsdag Tir 8 Mars Mar
Torsdag Tor 10 Mars Mar
Søndag Søn 13 Mars Mar
Tirsdag Tir 15 Mars Mar
Torsdag Tor 17 Mars Mar
Lørdag Lør 19 Mars Mar
Mandag Man 21 Mars Mar
Onsdag Ons 23 Mars Mar

ESKIL WOLD TIL FINSK LIIGA

Mange har spekulert i veien videre for unge Wold, nå er det klart.

Eskil Wold har gått hele veien fra junioravdelingen, via NTG og opp på A-laget. Han fikk sin debut på A-laget under sesongen 2019/20. Men det er likevel den forhenværende sesongen som markerer Wold sitt store steg i utviklingen. Med 22 mål og 16 assist leverte han en prestasjon som førte til utmerkelsen «årets unge talent» fra TV2. Det er ikke bare i Norge han har gjort seg bemerket, og nå venter et utenlandseventyr for den unge løperen.

I Frisk Asker har man lenge levd etter en filosofi hvor det er viktig å tilrettelegge for at unge lokale gutter skal få muligheten til å prøve seg i større og bedre ligaer. Christian Haune, med ansvar for sport i styret, legger vekt på nettopp dette,

- Selvfølgelig er det synd at Eskil forsvinner nå. Vi skulle gjerne hatt han med inn i en full sesong i Varner Arena. Samtidig er det ikke vanlig at man får en sånn sjanse, som Eskil nå har fått. Det er en fantastisk mulighet for Eskil, og en fjær i hatten for oss når en finsk toppklubb henter egenutviklede spillere fra oss. Dette vitner om at samarbeidet mellom Frisk Asker, junioravdelingen og NTG fungerer godt, og at vi gjør noe riktig. Vi ønsker Eskil lykke til i Finland og håper på å se han i Frisk-drakten en gang i fremtiden.

Foto: Fehmi Sejdijaj

- I dette tilfellet er det ikke noe tvil om at spilleren går til et høyere nivå og har fått en kontrakt som tydelig signaliserer at han vil bli satset på. Det er ønskelig og gledelig både for spilleren, Frisk Asker og norsk hockey. På et mer generelt nivå er det derimot et behov for at vi som liga kommer frem til felles retningslinjer hva gjelder klausuler og økonomisk kompensasjon i spillerkontrakter, samt hvilke ligaer som skal anses som «gode nok» sammenliknet med vår egen. Det er mange vurderinger i en slik sak, som vi er igang med å utrede internt i Frisk Asker, og vi vil ta tematikken videre til relevante organer i norsk ishockey så snart som mulig, legger Haune til.

Eskil Wold har skrevet under en kontrakt med HPK, og flytter til Hämeenlinna i slutten av juli. Sportssjef Vidar Wold trekker frem hvordan et godt samarbeid innad i klubben gir gode resultater over tid,

- Nok en gang ser vi at «tigerveien» og samarbeidet mellom Frisk Asker og NTG fostrer frem gode ishockeyspillere, som gjør at enkelte får sjansen til å ta steget til større ligaer i utlandet. Vi som klubb ønsker å være en ledende klubb i norsk ishockey, med det så medfører det at vi skal være i toppen, men også være blant de beste på å utvikle. Når man har det som målsetning, vil man i noen tilfeller miste unge talenter tidligere enn det man noen ganger tror.

Foto: Fehmi Sejdijaj

Eskil selv ønsker å takke både klubben og fansen,

- Det å nå skulle forlate Frisk Asker, som har vært mitt andre hjem hele livet, er ingen enkel sak. Men, jeg fikk et tilbud jeg ikke kunne takke nei til. Det å skulle dra til HPK og Finland er et nytt steg i karrieren jeg gleder meg til å ta fatt på. Jeg ønsker å takke klubben for muligheten, og supporterne i Asker for all den støtten vi har fått.

- Med Eskils avgang, vil det åpne seg plass for andre unge talenter vi har i klubben. Målsetningen er fortsatt klar, vi skal være med i toppen både i ligaen og på utvikling av unge lokale talenter, avslutter Sportssjef Wold.

Vi ønsker Eskil masse lykke til, eller lykkyä tykö som det heter på finsk. Husk at du nå kan sikre deg drakten til Eskil Wold i årets draktauksjon, den finner du i Frisk Asker-appen. Og du, i år går alle pengene fra draktauksjonen til Bamsefondet, med formålet om å hjelpe barn og unge som står utenfor, inn i idrett og aktivitet.