- MER VOKSEN HOCKEY!

Med 0-2 til de blåkledde i kvartfinaleserien, var det mange Askerfans som var nervøse før kveldens kamp i Sarpsborg.

Det var en svært viktig kamp for de oransjekledde, i kveld. Da var det mer enn gledelig å se at maskineriet virket som aldri før. Isak Wallin gjør en fantastisk prestasjon i mål, og det i kombinasjon med et hardtarbeidende, påskrudd og energisk Frisk-lag fører til en 0-4 seier til de oransje. Jan André Aasland er meget fornøyd med dagens gjennomføring.

- Vi spiller smart og tar mange gode valg. Som i Varner Arena sist, skaper vi en del bra muligheter, men i dag gikk pucken inn i stedet for stang ut eller tverrligger. Nå ser vi fram til lørdag med bra trøkk og en ny viktig kamp hjemme i Varner.

Som i de to foregående kampene starter de oransjekledde med å ta ledelsen. Etter fire minutter setter Patrick Bovim pucken i mål, via skøyten til Spartas Niclas Roest. Temperaturen var høy, noe som viste seg gjeldende i utvisningsminutter. Når Meislingset blir sendt i fryseboksen for tripping, er Eskil Wold farlig effektiv og sørger for at Frisk kan gå til pause med en 0-2 ledelse.

Kveldens andre periode ble en intens periode, med flere utvisninger til både borte- og hjemmelag. Et godt defensivt spill, en solid keeper og en krigerinnstilling fra de oransje sørget for å holde smurfene unna. Stillingen forblir 0-2 også når midtperioden ebber ut. Laget ser ut til å ta stadig nye steg, og minimerer egne feilgrep.

- Vi utvikler oss og blir stadig bedre. Det er godt å se at tar vi tak i og blir bedre på det vi snakker om etter kampene. Om vi fortsetter denne utviklingen, ser det positivt også for de neste kampene, sier vår bestemann, Isak Wallin.

Det var mange smånervøse Asker-tilhengere som tok fatt på kveldens siste periode, men igjen viste gutta hva de er gode for. Det var tydelig at laget hadde begynt å lukte på kvartfinale seriens første seier. Nervene falt dog noe, da Hampus Gustafsson sørget for å øke ledelsen ytterligere. Med kun minutter igjen på klokken tar Sparta ut sin sisteskanse, og da ser Nevalainen sitt snitt og setter 0-4. To mål, og en keeper med blekkspruttendenser sender Sparta slukørede ut av hallen.

Det er litt av en prestasjon og holde nullen i en kvartfinale, og Wallin hadde all grunn til å være fornøyd etter kveldens kamp.

-Vi gjør en solid kamp, med svært bra boxplay. Vi stenger dem helt ned! Det kjentes ut som vi hadde kontroll på det meste i dag. Vi spiller en mer voksen hockey og har bedre selvtillit i egen sone og scorer på de mulighetene vi får.