- NOEN TING Å JUSTERE

Etter helgens KIK-Trophy var det igjen klart for treningskamp! Denne gangen var det duket for et oppgjør i Fredrikstad - mot de rødkledde.

Hovedtrener Janna Aasland var middels fornøyd med gjennomføringen, men påpeker at flere momenter i spillet begynner å sitte,

- Fra vår side leverer vi en kamp med litt for mye kladder i spill med puck. Det fører til at vi setter oss selv i litt unødvendige situasjoner, litt for ofte. Samtidig ser vi resultatet av at vi har jobbet mye med backcheck i det siste. Der leverte gutta bra, og det er vi fornøyde med. Dahlberg er også tilbake i mål og leverer en bra kamp, noe som selvfølgelig er gledelig. Vi har noen ting å justere og jobbe med den nesten uken, så skal vi være klare til Vålerenga kommer på besøk 9. september.

For #1 Dahlberg retur i buret varmet nok mange Frisk-hjerter. Likevel var det Stjernen som først kunne strekke henda i været, for etter drøye to minutter stod det 1-0 til hjemmelaget, signert Benjamin Byrkeland. Gjestene øynet håpet da Stjernen pådro seg to minutter for slashing, men det ville seg ikke. En kan vel trygt si at perioden utviklet seg til å bli en periode med litt mye klabb og babb for begge lag. Men det er vel kanskje akkurat derfor man har disse treningskampene. Skuddstatistikk: 11-18

Kampens andre periode bød på en rekke sjanser for begge lag. Stjernen fikk nok et overtall, etter Dahlberg serverte en kjemperedning og slashing. Med seks sekunder igjen av utvisningen, var det Girard sin tur til å finne veien til fryseboksen, denne gangen for forsinkelse av spillet. 3 minutter og 54 sekunder i overtall ga likevel ingen uttelling for de rødkledde. Med drøye ett minutt igjen av perioden var det Frisk sin tur til å spille overtall, men også det resultatløst. Dermed forblir stillingen 1-0. Skuddstatistikk 8-9.

Kveldens tredje periode start med powerplay i 53 sekunder. Dessverre ble ei heller denne utnyttet til sitt fulle potensiale. I den siste perioden skulle Stjernen vise seg fra sin virkelige gode side. Frisk hadde flere farlige sjanser, men en keeper i storform holder jubelen unna. Når Stjernen kommer to mot én, blir det en i overkant vanskelig oppgave for vår sisteskanse og hjemmelaget øker ledelsen til 2-0. Med i underkant av to minutter igjen på klokka, er det igjen tid for spill 4 mot 4, i det både Nystuen fra Stjernen og Bolling Vaaler fra Frisk utvises for roughing. I det spillet starter, finner Dahlberg veien til boksen og gutta setter inn siste støtet i jakten på en reduserin – uten å lykkes. Kampen ender 2-0, og skuddstatistikken viser 25-34.

For alle med tilhørighet til de oransje, ble dette ingen oppløftende kveld. Nå skal gutta hjem, spisse formen før siste treningskamp venter på lørdag. Vi krysser fingrene og setter lit til at gutta hever seg fler hakk frem til da, og ikke minst serieåpningen i Varner Arena 9. september. Billetter til tidenes sesongstart finner du her