• Hovedpartnere

    Partnere

Torsdag Tor 29 Februar Feb
Lørdag Lør 2 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lørdag Lør 9 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lørdag Lør 16 Mars Mar
Tirsdag Tir 19 Mars Mar
Torsdag Tor 21 Mars Mar
Lørdag Lør 23 Mars Mar
Lørdag Lør 30 Mars Mar
Mandag Man 1 April Apr
Onsdag Ons 3 April Apr
Fredag Fre 5 April Apr
Søndag Søn 7 April Apr

JEG VIL HA ET GODT LIV, OGSÅ ETTER ENDT KARRIERE

Endre Medby begynte hockeykarrieren i Lillehammer som liten gutt. Før sesongen 2016/17 skrev han under for de oransjekledde og har siden da vært en viktig spiller, både på isen og ikke minst i garderoben. Han har rukket å vinne Norgesmesterskap og spilt Champions Hockey League to ganger, samt spilt med det norske flagget på brystet opptil flere ganger.

Etter tre alvorlige hodeskader har Medby satt ned foten og lagt skøytene på hylla,

- Jeg vil ha et godt liv, også etter endt karriere. For hver hodeskade jeg har hatt, har det tatt lenger tid å komme tilbake. Symptomene og sykdomsforløpet har utviklet seg til det verre for hver gang jeg har vært skadet. Det er rett og slett ikke verdt å ta sjansen. Jeg unner ingen å oppleve de symptomene jeg hadde etter hodeskaden i vinter.

I sin tid i Frisk Asker har Endre spilt hele 249 kamper og står oppført med 166 poeng. Under hans første sesong i oransje leverte han 41 poeng. Det tok ikke lange tiden før Endre ble en publikumsfavoritt, både for hans kvaliteter på isen – men også hans evne til å ta seg tid i møte med supportere.

Foto: Finn Eriksen

Lovordene om Endre er mange og at han er godt likt i spillergruppen er det liten tvil om,

- Endre er en utrolig fin fyr, og det er trist for vår garderobekultur at han ikke lenger skal være en del av laget. Han har siden han kom bidratt sterkt til en levende, god og raus kultur blant spillergruppen. Det er liten tvil om at han vil bli savnet i garderoben, og på isen. Han har vært en poengsterk spiller, med en egen evne til å lese spillet. Samtidig står det respekt av det valget han nå tar og at han velger å være åpen om det. Helsa kommer først, og vi støtter selvfølgelig Endre i valget han nå har tatt, sier Sportssjef Vidar Wold.

Nå venter det sivile livet for 28-åringen. Veien til avgjørelsen har ikke vært lett, og det ingen tvil om at kjærligheten for hockey er sterk,

- Det har tatt langt tid å komme til dette valget. Jeg elsker hockey, og kommer til å savne det stort, spesielt gutta i garderoben. Så lenge jeg kan huske, har hockey vært en viktig del av livet mitt. Samtidig er det godt å vite at jeg kan se tilbake på mange fantastiske opplevelser og gode minner, jeg er takknemlig for alt hockeyen har gitt meg. Nå ser jeg frem til å starte mitt sivile liv, med jobb, studier og helgefri, sier Endre med et smil om munnen.

Foto: Finn Eriksen

At Endre har vært en berikelse for Frisk Asker, er det liten tvil om. At følelsen er gjensidig settes høyt fra klubben som helhet,

- Perioden i Frisk har vært de beste årene i livet mitt. Valget om å dra hit er nok det beste valget jeg har tatt. Fra dag én har jeg stortrivdes med gutta i garderoben og på is. Det har vært en vennegjeng som har dratt i samme retning, og som har fått til mye bra sammen. Jeg har blitt tatt godt vare på, og det har aldri vært noe tull. Dette er også årsaken til at jeg aldri har vært interessert i å bytte klubb. Med denne spillergruppa, administrasjonen, ny arena og alt som foregår i Frisk nå, så er jeg sikker på at jeg og resten av Frisksupporterne kommer til å få mye å juble for i Varner Arena – i mange år fremover, avslutter Medby.

Vi takker Endre for at han gjennom alle sine år i klubben har bidratt til jubel, glede og med sitt gode vesen sørget for mange smil om munnen.